Ga terug
+ servings
Rookworst Groentesoep

Rookworst Groentesoep

Ontdek waarom je deze Rookworst Groentesoep moet proberen: een troostrijke, smaakvolle maaltijd met eenvoudige ingrediënten en flexibele variaties. Ideaal voor drukke dagen!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 300kcal
Cost: $15

Equipment

  • Grote soeppan
  • Scherp mes
  • Snijplank
  • Houten lepel
  • Meetlepel

Ingrediënten

  • 300 g Rookworst (plakjes)
  • 2 stuks Wortelen (in blokjes)
  • 2 stengels Selderij (in blokjes)
  • 2 stuks Aardappelen (in blokjes)
  • 1 stuk Ui (fijngehakt)
  • 2 teentjes Knoflook (gesneden)
  • 1 stuk Gele paprika (in blokjes)
  • 400 g Gepelde tomaten uit blik
  • 1200 ml Groenten- of kippenbouillon
  • 2 el Olijfolie
  • 1 tl Zoete paprika
  • 0.5 tl Gedroogde tijm
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • 2 el Vers gehakte peterselie (om te garneren)

Instructies

  • Verwarm twee eetlepels olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze 2-3 minuten tot ze glazig zijn.
  • Voeg nu de plakjes rookworst toe en bak ze 3-4 minuten, tot ze lichtbruin kleuren.
  • Gooi de wortelen, selderij, aardappelen en paprika in de pan. Roer goed en laat ze 5 minuten bakken.
  • Voeg de gepelde tomaten en bouillon toe. Breng het geheel aan de kook en laat het daarna 25-30 minuten sudderen op laag vuur.
  • Proef regelmatig en pas de kruiden aan naar je smaak.

Notities

Je kunt voor variatie andere soorten worst gebruiken, zoals chorizo of salami. Voor een vegetarische optie zijn tofu of tempeh ook heerlijk.

Nutrition

Calories: 300kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 15g | Fat: 12g | Saturated Fat: 3g | Cholesterol: 40mg | Sodium: 800mg | Potassium: 600mg | Fiber: 5g | Sugar: 4g | Vitamin A: 1000IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 60mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!