Rookworst Groentesoep
Ontdek waarom je deze Rookworst Groentesoep moet proberen: een troostrijke, smaakvolle maaltijd met eenvoudige ingrediënten en flexibele variaties. Ideaal voor drukke dagen!
Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
Bereidingstijd: 35 minuten minuten
Totale tijd: 50 minuten minuten
Servings: 4 personen
Calories: 300 kcal
Cost: $15
Grote soeppan
Scherp mes
Snijplank
Houten lepel
Meetlepel
300 g Rookworst (plakjes) 2 stuks Wortelen (in blokjes) 2 stengels Selderij (in blokjes) 2 stuks Aardappelen (in blokjes) 1 stuk Ui (fijngehakt) 2 teentjes Knoflook (gesneden) 1 stuk Gele paprika (in blokjes) 400 g Gepelde tomaten uit blik 1200 ml Groenten- of kippenbouillon 2 el Olijfolie 1 tl Zoete paprika 0.5 tl Gedroogde tijm 1 snufje Zout 1 snufje Peper 2 el Vers gehakte peterselie (om te garneren)
Verwarm twee eetlepels olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze 2-3 minuten tot ze glazig zijn.
Voeg nu de plakjes rookworst toe en bak ze 3-4 minuten, tot ze lichtbruin kleuren.
Gooi de wortelen, selderij, aardappelen en paprika in de pan. Roer goed en laat ze 5 minuten bakken.
Voeg de gepelde tomaten en bouillon toe. Breng het geheel aan de kook en laat het daarna 25-30 minuten sudderen op laag vuur.
Proef regelmatig en pas de kruiden aan naar je smaak.
Je kunt voor variatie andere soorten worst gebruiken, zoals chorizo of salami. Voor een vegetarische optie zijn tofu of tempeh ook heerlijk.
Calories: 300 kcal | Carbohydrates: 30 g | Protein: 15 g | Fat: 12 g | Saturated Fat: 3 g | Cholesterol: 40 mg | Sodium: 800 mg | Potassium: 600 mg | Fiber: 5 g | Sugar: 4 g | Vitamin A: 1000 IU | Vitamin C: 20 mg | Calcium: 60 mg | Iron: 2 mg