Ga terug
+ servings
Rookvis Aardappelkoekjes Anijs

Rookvis Aardappelkoekjes Anijs

Maak knapperige Rookvis Aardappelkoekjes Anijs voor een chique brunch. Stap-voor-stap recept met tips voor de perfecte Poolse placki.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 220kcal
Cost: $15

Equipment

  • Rasp of keukenmachine
  • Grote kom
  • Vergiet of schone theedoek
  • Grote koekenpan (bij voorkeur anti-aanbak)
  • Schuimspaan of tang

Ingrediënten

  • 1000 g Kruimige aardappelen (bijv. Eigenheimer)
  • 1 stuk Ui
  • 1 stuk Ei
  • 1-2 el Bloem
  • naar smaak Zout
  • naar smaak Versgemalen peper
  • 200 g Dun gesneden gerookte zalm
  • 100 g Crème fraîche of zure room voor serveren
  • 1 bosje Verse dille (anijs)
  • optioneel Sesamzaadjes of kappertjes

Instructies

  • Schil de aardappelen en rasp ze fijn, samen met de ui.
  • Knijp het raspmengsel goed uit om vocht te verwijderen.
  • Doe de uitgeknepen aardappel en ui in een kom, voeg ei, bloem, zout en peper toe en meng goed.
  • Verhit olie in een koekenpan en bak hoopjes beslag tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Leg de koekjes op een serveerschaal, top met gerookte zalm en crème fraîche, garneer met dille en eventueel sesamzaad.

Notities

Voor een lichtere variant kan je Griekse yoghurt gebruiken in plaats van crème fraîche. De koekjes kunnen goed ingevroren worden; verwarm ze in de oven voor de beste textuur. Experimenteer met verschillende toppings zoals geitenkaas of geroosterde paprika voor een variatie. Serveer met een frisse salade of enkele partjes citroen voor een extra smaakdimension.

Nutrition

Calories: 220kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 8g | Fat: 10g | Saturated Fat: 1.5g | Polyunsaturated Fat: 0.5g | Monounsaturated Fat: 7g | Cholesterol: 40mg | Sodium: 300mg | Potassium: 450mg | Fiber: 2g | Sugar: 1g | Vitamin A: 2IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 4mg | Iron: 6mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!