WatchocoladecopeauxChocoladecopeaux voor decoratie
Instructies
Bereid de slagroom: Giet de koude room in een schone kom en mix tot hij stevig is, voeg suiker naar smaak toe.
Hak de donkere chocolade fijn en plaats in een aparte kom.
Verwarm de melk en room samen in een steelpannetje, voeg cacaopoeder en de helft van de vanillepeul toe.
Haal de pan van het vuur, verwijder de vanillepeul en voeg de gehakte chocolade toe. Roer goed door tot glad.
Schank de warme chocolade in twee grote mokken, verdeel de slagroom erover en garneer met chocoladecopeaux.
Notities
Zorg ervoor dat je de slagroom niet overmixet; anders krijg je boter!Voor een extra luxe smaak, voeg een snufje kaneel of een vleugje amaretto toe.Bewaar eventuele restjes in een afgesloten container in de koelkast en verwarm ze opnieuw voor gebruik.Probeer ook variaties met andere chocoladesoorten of plantaardige alternatieven.Dit recept is kindvriendelijk en perfect voor een gezellig winteravondje.