Romige Tagliatelles à la Carbonara met Champignons: Verrukkelijk!
Ontdek Tagliatelle à la Carbonara met Champignons: een moderne twist op een Italiaanse klassieker. Geniet van de romige saus en rijke champignonsmaak in 25 minuten!
Breng een grote pan gezouten water aan de kook en kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking tot ze al dente zijn. Bewaar een kopje kookwater en giet de pasta af.
Verhit ondertussen een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de lardons toe en bak ze in 5 minuten knapperig.
Voeg de champignons en knoflook toe aan de pan en bak nog eens 4-5 minuten tot de champignons zacht zijn en hun vocht is verdampt. Breng op smaak met zout en peper.
Klop in een kom de eidooiers, crème fraîche en Parmezaanse kaas door elkaar tot een glad mengsel.
Doe de afgegoten tagliatelle in de pan met de lardons en champignons. Meng alles goed door elkaar.
Haal de pan van het vuur en voeg het eimengsel toe. Roer snel om te voorkomen dat de eieren stollen. Voeg indien nodig wat van het kookwater toe om de saus romiger te maken.
Serveer direct, gegarneerd met verse peterselie en extra Parmezaanse kaas.
Notities
Deze romige tagliatelle is gemakkelijk te maken en perfect voor drukke dagen. Bewaar eventuele restjes in de koelkast en geniet er nog eens van!