Ga terug
+ servings
Romige Spaghetti Parmezaan

Romige Spaghetti Parmezaan

Ontdek waarom Romige Spaghetti Parmezaan jouw nieuwe favoriete gerecht wordt. Snel klaar en onweerstaanbaar lekker met een romige saus en nootachtige kaas. Proef de magie van eenvoud en luxe in één hap.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 580kcal
Cost: $10

Equipment

  • Grote pan voor het koken van pasta
  • Koekenpan
  • Houten lepel of spatel
  • Moulin à poivre (voor de verse peper)

Ingrediënten

  • 400 g Spaghetti
  • 30 g Boter
  • 2 tenen Knoflook (gesnipperd)
  • 250 ml Room (35%)
  • 100 g Geraspte Parmezaan of meer naar smaak
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Versgemalen zwarte peper
  • 1 bosje Versgehakte peterselie (voor garnering)

Instructies

  • Kook de spaghetti in een grote pan met gezouten water tot al dente en bewaar een kopje van het kookvocht.
  • Smelt de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de gesnipperde knoflook toe, bak tot licht goudbruin.
  • Voeg de room toe en laat sudderen tot de saus dikker wordt, voeg geleidelijk de parmezaan toe en roer tot glad.
  • Giet de spaghetti af en voeg deze direct aan de saus toe, meng goed door elkaar.
  • Proef en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

Notities

Gebruik altijd verse ingrediënten voor de beste smaak. Maak de saus niet te ver van tevoren, want de room kan scheiden als hij te lang staat. Serveren met extra parmezaan en peterselie maakt het gerecht extra feestelijk. Voor een gezondere versie, vervang de room door melk en gebruik minder boter of voeg groenten toe zoals spinazie of courgette.

Nutrition

Calories: 580kcal | Carbohydrates: 75g | Protein: 20g | Fat: 22g | Saturated Fat: 13g | Cholesterol: 76mg | Sodium: 877mg | Potassium: 212mg | Fiber: 3g | Sugar: 2g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 250mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!