Ga terug
+ servings
Romige ravigottesaus met bieslook en kappertjes

Romige ravigottesaus met bieslook en kappertjes

Ontdek de heerlijke smaak van Romige ravigottesaus met bieslook en kappertjes. Een frisse en romige saus die perfect bij vis en snacks past. Makkelijk te maken en superlekker. Proef het verschil vandaag nog.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 100kcal
Cost: 5

Equipment

  • Mengkom
  • Garde of lepel
  • Scherp mes
  • Scherp mes
  • Garde of lepel

Ingrediënten

  • 150 gram Mayonaise
  • 2 el Zure room
  • 1 el Citroensap
  • 1 theelepel Dijonmosterd
  • 2 el Fijngehakte bieslook
  • 1 el Kappertjes, fijngehakt
  • naar smaak Zout
  • naar smaak Peper

Instructies

  • Meng de mayonaise met de zure room in een kom tot een gladde, romige massa.
  • Voeg het citroensap toe en roer nogmaals door.
  • Voeg de fijngehakte bieslook, kappertjes en Dijonmosterd toe.
  • Roer alles goed door elkaar.
  • Proef de saus en breng op smaak met zout en peper.
  • Laat de saus een uurtje in de koelkast staan voordat je hem serveert.

Notities

Gebruik verse ingrediënten voor de beste smaak. Maak de saus een dag van tevoren zodat de smaken goed kunnen intrekken. Serveer hem met warme gerechten zoals kibbeling of vissticks. Deze saus kan tot 3-4 dagen in de koelkast bewaard worden in een afgesloten pot. Voor een gezondere variant, vervang de mayonaise door Griekse yoghurt.

Nutrition

Calories: 100kcal | Carbohydrates: 3g | Protein: 1g | Fat: 9g | Saturated Fat: 1g | Cholesterol: 5mg | Sodium: 160mg | Potassium: 20mg | Sugar: 1g | Vitamin A: 200IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 12mg | Iron: 0.1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!