1kgKleine pompoen (geschild en in stukken gesneden)
1stukUi (fijngehakt)
2tenenKnoflook (fijngehakt)
3cmVerse gember (geraspt)
400mlKokosmelk
500mlGroentebouillon
2elOlijfolie
naar smaakZout
naar smaakPeper
voor garneringVerse koriander
Instructies
Begin met het schoonmaken van de pompoen. Snijd hem in stukken en verwijder de zaadjes. Snijd de pompoen in blokjes van ongeveer 2 cm.
Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de ui tot hij glazig is. Voeg daarna de knoflook en gember toe en bak nog een minuutje.
Voeg de pompoenblokjes en groentebouillon toe aan de pan. Breng het geheel aan de kook en laat het daarna 20 minuten sudderen tot de pompoen zacht is.
Voeg de kokosmelk toe en mix alles met een staafmixer tot een gladde soep.
Proef de soep en breng hem op smaak met zout en peper. Serveer hem heet, gegarneerd met verse koriander.
Notities
Deze soep blijft goed in de koelkast voor maximaal 3 dagen. Bewaar hem in een luchtdichte container. Je kunt de soep invriezen; bewaar hem in porties in vriezervaste bakjes tot 3 maanden. Probeer de pompoenblokjes kort te roosteren in de oven voor een diepere smaak.