Ga terug
–+ servings
Romige pompoensoep met gember en kokosmelk

Romige pompoensoep met gember en kokosmelk

Ontdek de heerlijke smaak van Romige pompoensoep met gember en kokosmelk. Simpel te maken en perfect voor koude herfstavonden. Proef nu!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Cost: $10

Equipment

  • Grote pan
  • Schaar of mes voor het snijden
  • Staafmixer of blender
  • Houten lepel

Ingrediënten

  • 1 kg Kleine pompoen (geschild en in stukken gesneden)
  • 1 stuk Ui (fijngehakt)
  • 2 tenen Knoflook (fijngehakt)
  • 3 cm Verse gember (geraspt)
  • 400 ml Kokosmelk
  • 500 ml Groentebouillon
  • 2 el Olijfolie
  • naar smaak Zout
  • naar smaak Peper
  • voor garnering Verse koriander

Instructies

  • Begin met het schoonmaken van de pompoen. Snijd hem in stukken en verwijder de zaadjes. Snijd de pompoen in blokjes van ongeveer 2 cm.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de ui tot hij glazig is. Voeg daarna de knoflook en gember toe en bak nog een minuutje.
  • Voeg de pompoenblokjes en groentebouillon toe aan de pan. Breng het geheel aan de kook en laat het daarna 20 minuten sudderen tot de pompoen zacht is.
  • Voeg de kokosmelk toe en mix alles met een staafmixer tot een gladde soep.
  • Proef de soep en breng hem op smaak met zout en peper. Serveer hem heet, gegarneerd met verse koriander.

Notities

Deze soep blijft goed in de koelkast voor maximaal 3 dagen. Bewaar hem in een luchtdichte container. Je kunt de soep invriezen; bewaar hem in porties in vriezervaste bakjes tot 3 maanden. Probeer de pompoenblokjes kort te roosteren in de oven voor een diepere smaak.

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 4g | Fat: 12g | Saturated Fat: 10g | Sodium: 500mg | Potassium: 600mg | Fiber: 5g | Sugar: 8g | Vitamin A: 3000IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 60mg | Iron: 1.5mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!