Romige Penne Worst
Ontdek waarom Romige Penne Worst jouw nieuwe favoriete gerecht wordt. Snel klaar in 30 minuten en vol met Italiaanse smaken. Perfect voor elke gelegenheid!
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 20 minuten minuten
Totale tijd: 30 minuten minuten
Servings: 4 personen
Calories: 600 kcal
Cost: $15
Grote pan
Pannenlifter
Houten lepel
Pasta pot
Zeef
500 g Penne 500 g Verse Italiaanse worst (zacht of pittig) 4 eetlepels Boter 1 klein Ui, in blokjes 2 teentjes Knoflook, fijngehakt 796 ml Gestoofde tomaten 1/3 kop Slagroom (35%) 1 eetlepel Gedroogde Italiaanse kruiden 3/4 kop Geraspte Parmezaanse kaas 1/4 kop Vers basilicum, gehakt naar smaak Zout naar smaak Peper
Kook de penne volgens de instructies op de verpakking tot ze al dente zijn, giet af en bewaar een kopje kookvocht.
Smelt de boter in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe, bak 2-3 minuten tot de ui glazig is.
Voeg de Italiaanse worst toe, verkruimel deze en bak 5-8 minuten tot de worst mooi bruin is.
Voeg de gestoofde tomaten, basilicum en Italiaanse kruiden toe en laat 10 minuten sudderen op laag vuur.
Verminder het vuur en voeg de slagroom toe, laat nog 3-5 minuten sudderen tot de saus romig is.
Schep de gekookte penne door de saus, voeg eventueel kookvocht toe voor de gewenste consistentie, en bestrooi met Parmezaanse kaas en basilicum.
Bewaar restjes in een luchtdichte container en consumeer binnen 3 dagen, of vries in voor later gebruik.
Calories: 600 kcal | Carbohydrates: 75 g | Protein: 25 g | Fat: 25 g | Saturated Fat: 10 g | Cholesterol: 60 mg | Sodium: 800 mg | Potassium: 600 mg | Fiber: 4 g | Sugar: 6 g | Vitamin A: 400 IU | Vitamin C: 10 mg | Calcium: 250 mg | Iron: 3 mg