Ga terug
–+ servings
Romige Penne Worst

Romige Penne Worst

Ontdek waarom Romige Penne Worst jouw nieuwe favoriete gerecht wordt. Snel klaar in 30 minuten en vol met Italiaanse smaken. Perfect voor elke gelegenheid!
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 600kcal
Cost: $15

Equipment

  • Grote pan
  • Pannenlifter
  • Houten lepel
  • Pasta pot
  • Zeef

Ingrediënten

  • 500 g Penne
  • 500 g Verse Italiaanse worst (zacht of pittig)
  • 4 eetlepels Boter
  • 1 klein Ui, in blokjes
  • 2 teentjes Knoflook, fijngehakt
  • 796 ml Gestoofde tomaten
  • 1/3 kop Slagroom (35%)
  • 1 eetlepel Gedroogde Italiaanse kruiden
  • 3/4 kop Geraspte Parmezaanse kaas
  • 1/4 kop Vers basilicum, gehakt
  • naar smaak Zout
  • naar smaak Peper

Instructies

  • Kook de penne volgens de instructies op de verpakking tot ze al dente zijn, giet af en bewaar een kopje kookvocht.
  • Smelt de boter in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe, bak 2-3 minuten tot de ui glazig is.
  • Voeg de Italiaanse worst toe, verkruimel deze en bak 5-8 minuten tot de worst mooi bruin is.
  • Voeg de gestoofde tomaten, basilicum en Italiaanse kruiden toe en laat 10 minuten sudderen op laag vuur.
  • Verminder het vuur en voeg de slagroom toe, laat nog 3-5 minuten sudderen tot de saus romig is.
  • Schep de gekookte penne door de saus, voeg eventueel kookvocht toe voor de gewenste consistentie, en bestrooi met Parmezaanse kaas en basilicum.

Notities

Bewaar restjes in een luchtdichte container en consumeer binnen 3 dagen, of vries in voor later gebruik.

Nutrition

Calories: 600kcal | Carbohydrates: 75g | Protein: 25g | Fat: 25g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 60mg | Sodium: 800mg | Potassium: 600mg | Fiber: 4g | Sugar: 6g | Vitamin A: 400IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 250mg | Iron: 3mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!