Romige pasta met spinazie en Parmezaanse kaas
Ontdek het ultieme romige pasta recept met spinazie en Parmezaanse kaas. Een eenvoudige maar luxueuze maaltijd die binnen 25 minuten op tafel staat. Ideaal voor drukke weekdagen of speciale gelegenheden. Verwen je smaakpapillen met deze Italiaanse klassieker vandaag nog.
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 12 minuten minuten
Totale tijd: 22 minuten minuten
Servings: 4 personen
Calories: 450 kcal
300 g Pasta (bijv. spaghetti) 200 ml Room volvette of halfvol 50 g Parmezaanse kaas (geraspt) voor extra smaak 2 teentjes Knoflook (fijngehakt) 1 stuk Ui (fijngehakt) 150 g Spinazie (verse bladeren) 1 snufje Peper 1 snufje Zout
Begin met het koken van de pasta volgens de instructies op de verpakking. Zorg ervoor dat deze al dente is.
Verhit een grote pan op middelhoog vuur en voeg olijfolie toe. Fruit de ui tot hij glazig is, voeg de knoflook toe en bak kort mee.
Voeg de spinazie toe aan de pan en laat deze slinken. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de room en Parmezaanse kaas toe aan de pan. Roer alles goed door totdat de kaas gesmolten is en de saus een romige consistentie heeft.
Voeg de gekookte pasta toe en meng goed door. Laat het nog een paar minuten op laag vuur sudderen.
Dit romige pasta recept is een perfecte keuze voor een snelheid en smaakvolle maaltijd. Probeer zelf deze comfortfood klassieke...
Calories: 450 kcal | Carbohydrates: 50 g | Protein: 15 g | Fat: 20 g | Saturated Fat: 10 g | Cholesterol: 40 mg | Sodium: 350 mg | Potassium: 400 mg | Fiber: 3 g | Sugar: 2 g | Vitamin A: 20 IU | Vitamin C: 15 mg | Calcium: 30 mg | Iron: 10 mg