Ga terug
–+ servings
romige pasta recept

Romige pasta met spinazie en Parmezaanse kaas

Ontdek het ultieme romige pasta recept met spinazie en Parmezaanse kaas. Een eenvoudige maar luxueuze maaltijd die binnen 25 minuten op tafel staat. Ideaal voor drukke weekdagen of speciale gelegenheden. Verwen je smaakpapillen met deze Italiaanse klassieker vandaag nog.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 12 minuten
Totale tijd: 22 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal

Equipment

  • Grote pan
  • Pannenset
  • Roerstaaf of spatel
  • Schaal voor het kookwater
  • Kookpan

Ingrediënten

  • 300 g Pasta (bijv. spaghetti)
  • 200 ml Room volvette of halfvol
  • 50 g Parmezaanse kaas (geraspt) voor extra smaak
  • 2 teentjes Knoflook (fijngehakt)
  • 1 stuk Ui (fijngehakt)
  • 150 g Spinazie (verse bladeren)
  • 1 snufje Peper
  • 1 snufje Zout

Instructies

  • Begin met het koken van de pasta volgens de instructies op de verpakking. Zorg ervoor dat deze al dente is.
  • Verhit een grote pan op middelhoog vuur en voeg olijfolie toe. Fruit de ui tot hij glazig is, voeg de knoflook toe en bak kort mee.
  • Voeg de spinazie toe aan de pan en laat deze slinken. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de room en Parmezaanse kaas toe aan de pan. Roer alles goed door totdat de kaas gesmolten is en de saus een romige consistentie heeft.
  • Voeg de gekookte pasta toe en meng goed door. Laat het nog een paar minuten op laag vuur sudderen.

Notities

Dit romige pasta recept is een perfecte keuze voor een snelheid en smaakvolle maaltijd. Probeer zelf deze comfortfood klassieke...

Nutrition

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 50g | Protein: 15g | Fat: 20g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 40mg | Sodium: 350mg | Potassium: 400mg | Fiber: 3g | Sugar: 2g | Vitamin A: 20IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 30mg | Iron: 10mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!