Geniet van een heerlijke Romige Kippengroentesoep vol troost en smaak. Ideaal voor drukke dagen of gasten. Verwarm je ziel met dit simpele recept. Proef nu.
Begin met het schoonmaken en snijden van de groenten. Snijd de ui, wortelen en selderij in kleine blokjes. Hak de knoflook fijn.
Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de ui, wortelen, selderij en knoflook toe. Bak ze 5 tot 7 minuten tot de ui doorschijnend wordt.
Voeg de kip, laurierblad en tijm toe aan de pan. Giet de kippenbouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 20 minuten sudderen.
Haal de kip uit de pan en floreer hem met een vork. Voeg hem terug in de soep en breng op smaak met zout en peper. Voeg de room toe en laat de soep nog 2 minuten op laag vuur staan.
Notities
Om de soep extra romig te maken, voeg een klontje boter toe vlak voor het serveren. Deze soep kan tot 3 dagen in de koelkast worden bewaard. Bewaar in een luchtdichte container. Voor een lichtere versie, vervang de room door kokosmelk.