Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur en bak de kip goudbruin, ongeveer 3 tot 5 minuten per kant, en leg op een bord.
Verlaag het vuur en voeg 1 eetlepel olijfolie en de fijngehakte knoflook toe aan dezelfde pan. Bak gedurende 1 minuut.
Giet de kippenbouillon in de pan en roer goed.
Voeg de gehakte gedroogde tomaten en Italiaanse kruiden toe en laat 1 minuut sudderen.
Voeg de room en Parmezaanse kaas toe, roer goed door en laat 3 tot 5 minuten op laag vuur sudderen.
Leg de kipfilets terug in de pan, dek af en laat 10 tot 15 minuten op laag vuur sudderen. Voeg de rozemarijn toe en controleer of de kip gaar is.
Notities
Dit recept is eenvoudig te variëren. Vervang de kip door champignons of courgette voor een vegetarische optie. Gebruik verse kruiden waar mogelijk voor optimale smaak. Bewaar overgebleven kip in een luchtdichte container in de koelkast voor maximaal 3 dagen. Voeg bij het opwarmen eventueel melk of bouillon toe als de saus te dik is. Serveer met pasta, rijst of een salade voor een complete maaltijd!