Ontdek waarom Romige Kip Spinazie je nieuwe favoriete gerecht wordt. Simpel te maken met verse ingrediënten en een romige saus vol smaak. Ideaal voor elke maaltijd!
Kruiden de kip met zout, peper, paprika en citroensap.
Verwarm olie en boter in een grote ovenbestendige pan en bak de kip 3-4 minuten per kant goudbruin.
Bak de bacon in dezelfde pan krokant en hak deze in kleine stukjes.
Bak de champignons in het baconvet gedurende 2-3 minuten en voeg de knoflook toe.
Voeg de spinazie toe en laat deze slinken.
Giet de vloeibare room in de pan en breng aan de kook, voeg de mozzarella toe en roer tot gesmolten.
Leg de kip terug in de pan, bedek met de saus en strooi de bacon eroverheen.
Zet de pan in een voorverwarmde oven op 190°C en bak 15-20 minuten.
Notities
Voor een lichtere versie, gebruik kipfilet en magere Griekse yoghurt in plaats van room. Deze schotel kan tot 3 dagen in de koelkast bewaard worden en tot 2 maanden worden ingevroren. Bij het opnieuw opwarmen, voeg een beetje room of melk toe voor een romige textuur. Experimenteer met verschillende soorten kaas voor variatie in smaak.