Ontdek het heerlijke gerecht Romige Kip Aardappelen: simpel, troostend en vol diepe smaken. Perfect voor elke avond of speciale gelegenheden. Proef de Franse keuken thuis.
Begin met het schoonmaken en snijden van de aardappelen in grote blokjes.
Snijd de ui in dunne ringen en hak de knoflook fijn.
Verhit olie en boter in een grote pan of braadpan en leg de kippenbouten erin.
Laat de kip 5-7 minuten op alle kanten goudbruin worden en breng op smaak met zout en peper.
Haal de kip uit de pan en leg deze apart.
Bak in dezelfde pan de lardons tot ze knapperig en goudbruin zijn.
Voeg de ui en knoflook toe en bak ze kort mee (2-3 minuten).
Voeg de aardappelen toe en laat ze licht kleuren.
Leg de kip terug in de pan en voeg eventueel de witte wijn toe om te deglaceren.
Laat de wijn 2 minuten inkoken en voeg de mosterd en crème fraîche toe.
Meng alles goed door elkaar en pas de smaak aan met zout en peper.
Laat het gerecht 30-40 minuten op laag vuur sudderen totdat de kip gaar is en de aardappelen zacht zijn.
Bestrooi met versgehakte peterselie en serveer warm.
Notities
Voeg een klein scheutje citroensap toe aan de saus voor een frisse noot. Bewaar restjes in een luchtdichte container in de koelkast voor 2-3 dagen. Dit gerecht kan ook worden ingevroren, maar de textuur van de aardappelen kan iets veranderen. Verwarm langzaam op laag vuur, vermijd de magnetron om de saus niet te schiften.