Ontdek het simpele en heerlijke gerecht Romige Kip Aardappelen. Perfect voor een gezellige maaltijd met knapperige aardappelen en sappige kip. Probeer het vandaag!
4tenenKnoflookof een hele gebraden knoflookkop voor meer zachtheid
1elBoter
1elOlijfolie
200mlVolle vloeibare room
150mlKippenbouillon
25gGeraspte Parmezaanse kaas
1elFijngehakte verse peterselie
Zout en peper uit de molen
50mlDroge witte wijnoptioneel
Instructies
Voorverwarm de oven tot 180°C. Was de aardappelen en snijd ze doormidden als ze te groot zijn. Bestrooi de kipfilets met zout en peper.
Verhit een scheutje olijfolie in een grote ovenbestendige pan, voeg de aardappelen toe en bak ze 8-10 minuten tot ze goudbruin zijn.
Voeg de boter toe, laat smelten en bak de kipfilets 3-4 minuten aan elke kant tot ze goudbruin zijn. Haal de kip uit de pan en zet apart.
Snijd de knoflook fijn en bak kort in de pan. Voeg nu de witte wijn toe als je die gebruikt. Giet de room, bouillon en Parmezaanse kaas erbij, roer en laat de saus 2-3 minuten sudderen.
Leg de kip en aardappelen terug in de pan en roer door de saus. Plaats de pan in de oven en bak 15-20 minuten tot de kip gaar is en de aardappelen zacht.
Haal de pan uit de oven en strooi verse peterselie erover.
Notities
Gebruik crème fraîche of Griekse yoghurt als alternatief voor room, en champignons of tofu voor een vegetarische optie. Restjes kunnen in de koelkast tot 3 dagen bewaard worden. Verwarm ze op laag vuur om de romige saus weer op te frissen. Gebruik verse kruiden voor een intensere smaak en zorg ervoor dat je de kip niet te lang bakt om uitdrogen te voorkomen.