Breng een grote pan water aan de kook en voeg wat zout toe.
Voeg de pasta toe en kook deze al dente volgens de instructies op de verpakking.
Giet de pasta af en bewaar een beetje van het kookvocht.
Verwarm een scheutje olijfolie in een grote koekenpan en voeg de garnalen toe.
Bak de garnalen ongeveer 2-3 minuten per kant tot ze mooi roze zijn.
Haal de garnalen uit de pan en leg ze apart.
Smelt de boter in dezelfde pan en voeg de gesneden knoflook toe.
Bak de knoflook op laag vuur tot hij heerlijk ruikt.
Voeg de room toe en laat het mengsel zachtjes pruttelen.
Voeg de Parmezaanse kaas toe aan de saus en roer tot alles gesmolten is.
Voeg de garnalen terug in de pan en meng ze door de saus.
Voeg de pasta toe en meng alles goed door elkaar.
Voeg indien nodig een beetje van het gereserveerde kookvocht toe.
Notities
Serveer met een frisse salade en knapperig brood voor een compleet diner. Restjes kunnen in een luchtdichte doos in de koelkast worden bewaard; verwarm opnieuw met een beetje melk om de saus romig te maken.