Ga terug
+ servings
Romige Fusilli Bief

Romige Fusilli Bief

Ontdek het recept voor Romige Fusilli Bief, een heerlijk comfortfood met zachte pasta, malse biefstuk en een romige knoflooksaus. Perfect voor elke dag!
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 550kcal
Cost: $15

Equipment

  • Grote pan voor de pasta
  • Koekenpan
  • Houten lepel of spatel
  • Schaar of mes voor het snijden

Ingrediënten

  • 250 g Fusilli of andere korte pasta
  • 300 g Biefstuk (rumsteak of steak), in reepjes gesneden
  • 1 stuks Tomaat, in blokjes gesneden
  • 2 tenen Knoflook, fijngehakt
  • 150 ml Vloeibare room
  • 40 g Geraspte Parmezaan (plus extra om te serveren)
  • 2 el Olijfolie
  • 1 handvol Verse peterselie, fijngehakt
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper

Instructies

  • Breng een grote pan water aan de kook en voeg een flinke snuf zout toe. Kook de fusilli volgens de instructies op de verpakking.
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de biefstukreepjes 2 tot 3 minuten tot ze mooi bruin zijn. Haal de biefstuk uit de pan en leg hem apart.
  • Voeg de fijngemaakte knoflook toe in dezelfde pan en bak hem 1 minuut tot hij goudbruin is. Voeg de tomaatblokjes toe en bak nog 2 minuten.
  • Giet de vloeibare room erbij en laat de saus sudderen. Voeg de geraspte parmezaan toe en roer tot de saus dik en romig is.
  • Gooi de gekookte pasta en de biefstuk terug in de pan met de saus. Roer alles goed door elkaar en pas de smaak aan met zout en peper. Serveer met extra parmezaan en verse peterselie.

Notities

Voeg een klein scheutje witte wijn toe bij het bakken van de knoflook voor extra smaak. Dit gerecht is perfect voor drukke dagen en kan snel gemaakt worden met ingrediënten die je al in huis hebt. Restjes kunnen 2 dagen in de koelkast bewaard worden; warm ze op met wat water om de saus weer romig te maken. Probeer variaties met andere korte pasta of vervang de biefstuk door gegrilde groenten voor een vegetarische twist.

Nutrition

Calories: 550kcal | Carbohydrates: 65g | Protein: 30g | Fat: 20g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 75mg | Sodium: 600mg | Potassium: 700mg | Fiber: 3g | Sugar: 2g | Vitamin A: 300IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 150mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!