Ontdek het recept voor Romige Fusilli Bief, een heerlijk comfortfood met zachte pasta, malse biefstuk en een romige knoflooksaus. Perfect voor elke dag!
300gBiefstuk (rumsteak of steak), in reepjes gesneden
1stuksTomaat, in blokjes gesneden
2tenenKnoflook, fijngehakt
150mlVloeibare room
40gGeraspte Parmezaan (plus extra om te serveren)
2elOlijfolie
1handvolVerse peterselie, fijngehakt
1snufjeZout
1snufjePeper
Instructies
Breng een grote pan water aan de kook en voeg een flinke snuf zout toe. Kook de fusilli volgens de instructies op de verpakking.
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de biefstukreepjes 2 tot 3 minuten tot ze mooi bruin zijn. Haal de biefstuk uit de pan en leg hem apart.
Voeg de fijngemaakte knoflook toe in dezelfde pan en bak hem 1 minuut tot hij goudbruin is. Voeg de tomaatblokjes toe en bak nog 2 minuten.
Giet de vloeibare room erbij en laat de saus sudderen. Voeg de geraspte parmezaan toe en roer tot de saus dik en romig is.
Gooi de gekookte pasta en de biefstuk terug in de pan met de saus. Roer alles goed door elkaar en pas de smaak aan met zout en peper. Serveer met extra parmezaan en verse peterselie.
Notities
Voeg een klein scheutje witte wijn toe bij het bakken van de knoflook voor extra smaak. Dit gerecht is perfect voor drukke dagen en kan snel gemaakt worden met ingrediënten die je al in huis hebt. Restjes kunnen 2 dagen in de koelkast bewaard worden; warm ze op met wat water om de saus weer romig te maken. Probeer variaties met andere korte pasta of vervang de biefstuk door gegrilde groenten voor een vegetarische twist.