Verwarm de oven voor op 180°C en breng de melk aan de kook met de vanillesuiker of het vanillestokje.
Meng de Maïzena met de suiker in een grote kom en voeg de eieren één voor één toe, roer goed tot een homogeen mengsel.
Voeg langzaam de hete melk toe aan het eimengsel terwijl je blijft roeren.
Giet het mengsel terug in de pan en verwarm op middelhoog vuur terwijl je blijft roeren tot het mengsel dikker wordt.
Haal de pan van het vuur en voeg de vloeibare room toe, roer goed door.
Giet het mengsel in een ingevette flanvorm en strijk glad met een spatula.
Bak de flan in de oven gedurende 50 minuten tot 1 uur totdat de bovenkant goudbruin is.
Laat de flan afkoelen en zet deze in de koelkast om te stollen.
Notities
Deze flan blijft maximaal 3 dagen goed in de koelkast. Bewaar hem afgedekt. Voor een extra luxe touch kun je geschaafde amandelen of poedersuiker over de flan strooien voordat je hem serveert.