Ontdek hoe je een heerlijke Romige dillesaus voor vis en zeevruchten maakt. Perfect om je gerechten te verfijnen met frisheid en romigheid. Probeer het vandaag!
Begin met het opwarmen van een steelpannetje op middelhoog vuur en voeg de visbouillon toe, laat deze zachtjes pruttelen.
Voeg de slagroom toe als de bouillon begint te dampen en roer goed door.
Voeg de fijngesneden knoflook en het citroensap toe en laat de saus nog 5 minuten zachtjes sudderen.
Voeg de verse dille toe en breng de saus op smaak met zout en peper.
Roer alles nog één keer goed door en giet de saus over je vis of zeevruchten.
Notities
Gebruik altijd verse dille voor de beste smaak. Maak de saus niet te dik; een beetje vloeibaar is juist lekker. Bewaar eventuele overgebleven saus in een afgesloten glazen pot in de koelkast tot 2 dagen, maar maak het bij voorkeur vers.