Romige dillesaus: Verrukkelijk voor elke maaltijd!
Ontdek het simpele recept voor Romige dillesaus met verse dille en room. Perfect bij vis, kip of groenten. Snel klaar en veelzijdig in gebruik. Proef de luxe smaak vandaag nog.
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 7 minuten minuten
Totale tijd: 17 minuten minuten
Servings: 4 personen
Calories: 120 kcal
Steelpan Voor het verwarmen van de saus
Houten lepel Om de saus te roeren
Schaar Voor het hakken van dille
Meetlepels Voor precieze afmetingen
250 ml Room Of slagroom voor extra luxueuze textuur 1 bosje Verse dille Fijngehakt 1 teentje Knoflook Fijngehakt 1 eetlepel Citroensap Zout naar smaak Zout Peper naar smaak Peper 1 eetlepel Boter Voor een zachtere textuur
Verwarm de boter in een steelpan op laag vuur. Voeg de knoflook toe en bak zachtjes tot hij lichtbruin is.
Giet de room langzaam in de pan en roer goed door. Laat op laag vuur sudderen tot de saus iets dikker wordt.
Voeg de dille en het citroensap toe. Roer goed door en laat nog 1-2 minuten staan.
Deze romige dillesaus is een perfecte aanvulling op visgerechten en kan ook vooruit worden gemaakt voor gebruik later in de week.
Calories: 120 kcal | Protein: 1 g | Fat: 10 g | Saturated Fat: 6 g | Cholesterol: 35 mg | Sodium: 20 mg | Potassium: 30 mg | Vitamin A: 500 IU | Vitamin C: 2 mg | Calcium: 20 mg | Iron: 0.2 mg