Ga terug
+ servings
Romige Champignon Risotto

Romige Champignon Risotto

Geniet van een heerlijke Romige Champignon Risotto met aardse champignons en een romige kaaslaag. Perfect voor een troostrijke maaltijd!
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 400kcal
Cost: $15

Equipment

  • Brede pan met dikke bodem
  • Houten lepel
  • Pannetje om de bouillon warm te houden
  • Scherp mes en snijplank

Ingrediënten

  • 300 g Arborio-rijst
  • 250 g Champignons
  • 1 stuks Ui
  • 1 liter Warme groentebouillon
  • 50 g Geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels Crème fraîche
  • zout naar smaak Zout
  • peper naar smaak Peper

Instructies

  • Snijd de ui fijn en verhit olijfolie in een brede pan.
  • Bak de ui tot hij glazig is.
  • Voeg de Arborio-rijst toe en roerbak een paar minuten tot de rijst een beetje doorschijnend is.
  • Voeg een schepje warme groentebouillon toe en roer totdat de vloeistof volledig is opgenomen.
  • Herhaal dit proces totdat de rijst gaar is, ongeveer 18-20 minuten.
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  • Bak de champignons goudbruin in een aparte pan.
  • Voeg de gebakken champignons, Parmezaanse kaas en crème fraîche toe aan de risotto en roer goed door.

Notities

Gebruik altijd warme bouillon voor een perfecte textuur. Verse ingrediënten zorgen voor de beste smaak. Roer regelmatig, maar overdrijf het niet, te veel roeren kan de rijst beschadigen. Proef tijdens het koken en pas de smaak aan. Bewaar restjes in de koelkast en voeg wat water of bouillon toe bij het opwarmen om de romigheid te herstellen.

Nutrition

Calories: 400kcal | Carbohydrates: 60g | Protein: 12g | Fat: 12g | Saturated Fat: 5g | Cholesterol: 20mg | Sodium: 400mg | Potassium: 600mg | Fiber: 2g | Sugar: 2g | Vitamin A: 10IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 15mg | Iron: 8mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!