Snijd de ui fijn en verhit olijfolie in een brede pan.
Bak de ui tot hij glazig is.
Voeg de Arborio-rijst toe en roerbak een paar minuten tot de rijst een beetje doorschijnend is.
Voeg een schepje warme groentebouillon toe en roer totdat de vloeistof volledig is opgenomen.
Herhaal dit proces totdat de rijst gaar is, ongeveer 18-20 minuten.
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Bak de champignons goudbruin in een aparte pan.
Voeg de gebakken champignons, Parmezaanse kaas en crème fraîche toe aan de risotto en roer goed door.
Notities
Gebruik altijd warme bouillon voor een perfecte textuur. Verse ingrediënten zorgen voor de beste smaak. Roer regelmatig, maar overdrijf het niet, te veel roeren kan de rijst beschadigen. Proef tijdens het koken en pas de smaak aan. Bewaar restjes in de koelkast en voeg wat water of bouillon toe bij het opwarmen om de romigheid te herstellen.