Ga terug
+ servings
Romige Champignon Kippestoofpot

Romige Champignon Kippestoofpot

Geniet van een heerlijke Romige Champignon Kippestoofpot met zachte kip en boterzachte champignons in een fluweelzachte saus. Ideaal voor elke avond.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Cost: $15

Equipment

  • Grote pan of sauteerpan
  • Houten lepel of spatel
  • Schaar of mes voor het snijden
  • Meetbekers en -lepels
  • Grote pan of sauteerpan

Ingrediënten

  • 4 stuks Hauts de cuisse de poulet met of zonder bot, naar voorkeur
  • 2 eetlepels Olijfolie
  • 30 g Boter
  • 1 stuks Gele ui (gesneden)
  • 2 stuks Wortelen (in plakjes)
  • 2 stengels Bleekselderij (in blokjes)
  • 200 g Champignons (gesneden)
  • 2 teentjes Knoflook (fijngehakt)
  • 150 ml Droge witte wijn (facultatief)
  • 200 ml Kippenbouillon
  • 200 ml Dikke room
  • 1 eetlepel Mosterd (facultatief)
  • 1 el Tijm (verse)
  • 1 blad Laurier
  • 1 handvol Verse peterselie (gehakt)
  • zout en peper Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Kruid de kip met zout en peper.
  • Verhit de olijfolie en boter in een grote pan en voeg de kip toe, met de velkant naar beneden. Laat 5 minuten goudbruin worden, draai om en bruin ook de andere kant. Haal de kip uit de pan en leg apart.
  • Bak in dezelfde pan de ui, knoflook, wortelen en bleekselderij gedurende 3 minuten.
  • Voeg de champignons toe en blijf roeren tot ze vocht afgeven, ongeveer 4 minuten.
  • Leg de kip terug in de pan en giet de witte wijn erbij, laat 2 minuten inkoken.
  • Voeg de kippenbouillon, tijm en laurier toe. Dek de pan af en laat 25 minuten pruttelen.
  • Haal het deksel eraf, voeg de room en eventueel de mosterd toe en laat de saus nog 10 minuten zonder deksel inkoken.
  • Pas de kruiden aan en serveer de stoofpot bestrooid met gehakte verse peterselie, warm geserveerd met rijst, verse pasta of gebakken aardappelen.

Notities

Deze stoofpot kan tot 3 dagen goed blijven in de koelkast in een luchtdichte container. Voor een lichtere versie vervang de room door magere yoghurt of plantaardige alternatieven. Het gerecht smaakt beter als het een dag van tevoren wordt bereid, zodat de smaken goed kunnen samengaan. Voeg verse kruiden pas toe vlak voor het serveren voor een extra frisse smaak!

Nutrition

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 30g | Fat: 25g | Saturated Fat: 12g | Cholesterol: 100mg | Sodium: 600mg | Potassium: 700mg | Fiber: 2g | Sugar: 5g | Vitamin A: 800IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 80mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!