Ontdek de geheimen achter de perfecte Romige Asperges Risotto. Een frisse en romige klassieker met asperges en citroen. Ideaal voor elke lentemaaltijd. Proef het verschil vandaag.
naar smaakVers ciboulette of tijm voor garnering (optioneel)
Instructies
Begin met het schoonmaken van de asperges, snijd de harde onderkant eraf en blancheer ze 2-5 minuten.
Giet de asperges af en koel ze in ijskoud water, snijd ze vervolgens in kleine stukjes.
Verhit de olijfolie in een brede pan en bak de fijngehakte ui of sjalotten tot ze zacht zijn.
Voeg eventueel de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
Voeg de risottorijst toe en bak tot de korrels temperatuur transparant zijn aan de randen.
Deglaceer met witte wijn en voeg geleidelijk de warme groentebouillon toe, één lepel per keer.
Na 15 minuten koken, voeg de aspergestengels toe en blijf roeren.
Kook nog 3-5 minuten totdat de risotto al dente is.
Haal de pan van het vuur, voeg Parmezaanse kaas, boter, citroenrasp en sap toe en roer door.
Notities
Gebruik altijd verse ingrediënten voor de beste smaak. Je kunt de bouillon vervangen door plantaardige variant voor een vegetarische versie. Risotto is het lekkerst vers bereid, maar je kunt het in de koelkast bewaren voor een dag. Voeg extra bouillon toe bij het opwarmen als de risotto dikker is geworden. Voor een gezondere versie kun je de boter weglaten en vervangen door extra olijfolie.