Ga terug
+ servings
Romige Asperges Risotto

Romige Asperges Risotto

Ontdek de geheimen achter de perfecte Romige Asperges Risotto. Een frisse en romige klassieker met asperges en citroen. Ideaal voor elke lentemaaltijd. Proef het verschil vandaag.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 400kcal
Cost: $15

Equipment

  • Grote sauteerpan of stoofpan
  • Houten lepel of spatel
  • Messenblok
  • Schaal voor het blancheren
  • Fijn rasppaneel voor citroen en kaas

Ingrediënten

  • 300 g Risottorijst (Arborio of Carnaroli)
  • 500-800 g Verse asperges
  • 1 stuks Ui of 2 sjalotten, fijngehakt
  • 2 teentjes Knoflook, gehakt (optioneel)
  • 1.2 L Warme groentebouillon
  • 1 grote Citroen (niet behandeld), voor rasp en sap
  • 80 g Versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 2 el Olijfolie
  • 20 g Boter (optioneel, voor extra roomyness)
  • 0.5 kop Witte wijn (droog, optioneel)
  • naar smaak Zout en peper
  • naar smaak Vers ciboulette of tijm voor garnering (optioneel)

Instructies

  • Begin met het schoonmaken van de asperges, snijd de harde onderkant eraf en blancheer ze 2-5 minuten.
  • Giet de asperges af en koel ze in ijskoud water, snijd ze vervolgens in kleine stukjes.
  • Verhit de olijfolie in een brede pan en bak de fijngehakte ui of sjalotten tot ze zacht zijn.
  • Voeg eventueel de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
  • Voeg de risottorijst toe en bak tot de korrels temperatuur transparant zijn aan de randen.
  • Deglaceer met witte wijn en voeg geleidelijk de warme groentebouillon toe, één lepel per keer.
  • Na 15 minuten koken, voeg de aspergestengels toe en blijf roeren.
  • Kook nog 3-5 minuten totdat de risotto al dente is.
  • Haal de pan van het vuur, voeg Parmezaanse kaas, boter, citroenrasp en sap toe en roer door.

Notities

Gebruik altijd verse ingrediënten voor de beste smaak. Je kunt de bouillon vervangen door plantaardige variant voor een vegetarische versie. Risotto is het lekkerst vers bereid, maar je kunt het in de koelkast bewaren voor een dag. Voeg extra bouillon toe bij het opwarmen als de risotto dikker is geworden. Voor een gezondere versie kun je de boter weglaten en vervangen door extra olijfolie.

Nutrition

Calories: 400kcal | Carbohydrates: 60g | Protein: 12g | Fat: 15g | Saturated Fat: 6g | Cholesterol: 25mg | Sodium: 300mg | Potassium: 500mg | Fiber: 3g | Sugar: 2g | Vitamin A: 15IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 15mg | Iron: 10mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!