Ga terug
+ servings
Romige Aardappelsalade Met Kruidens

Romige Aardappelsalade Met Kruidens

Ontdek de heerlijke smaak van onze Romige Aardappelsalade Met Kruidens. Perfect voor elke gelegenheid en eenvoudig te maken. Probeer het recept nu.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Rusttijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 35 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 230kcal
Cost: $10

Equipment

  • Grote pan
  • Scherp mes
  • Kommen
  • Garde of spatel

Ingrediënten

  • 800 g Aardappels (type Charlotte of Ratte)
  • 150 g Natuurlijke yoghurt
  • 100 g Mayonaise
  • 1 el Dijon mosterd
  • 2 el Ciderazijn
  • 1 klein Rode ui, fijngehakt
  • 2 stengels Selderij, fijngehakt
  • 2 el Bieslook, gehakt
  • 2 el Peterselie, gehakt
  • 1 el Dille, gehakt

Instructies

  • Was de aardappels en leg ze in een grote pan met koud water, voeg een snufje zout toe en breng aan de kook.
  • Laat de aardappels 15-20 minuten sudderen totdat ze gaar maar stevig zijn, giet ze af en laat afkoelen.
  • Meng in een aparte kom de yoghurt, mayonaise, mosterd en ciderazijn tot een gladde saus.
  • Voeg de rode ui en selderij toe aan de saus en meng goed.
  • Schep de saus voorzichtig door de afgekoelde aardappels en voeg de bieslook, peterselie en dille toe.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Laat de salade minimaal een uur in de koelkast rusten voordat je serveert.

Notities

Voeg een scheutje citroensap toe aan de saus voor extra frisheid. Gebruik verse kruiden voor de beste smaak. Deze salade is perfect om een dag van tevoren te bereiden. Bewaar hem goed afgesloten in de koelkast. Restjes zijn maximaal 2 dagen houdbaar in de koelkast; serveer deze koud.

Nutrition

Calories: 230kcal | Carbohydrates: 32g | Protein: 5g | Fat: 10g | Saturated Fat: 2g | Cholesterol: 5mg | Sodium: 450mg | Potassium: 600mg | Fiber: 3g | Sugar: 2g | Vitamin A: 400IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 40mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!