Geniet van deze heerlijke Romige Aardappelsalade Dille met verse kruiden en zoete rode ui. Perfect voor elke gelegenheid. Proef de frisse smaak vandaag nog.
1000gNieuwe aardappelen (bijv. grenailles of rattes)
1stukKleine rode ui
1bosjeVerse dille
½bosjePlatte peterselie
enkeletakjesBieslook (optioneel)
150gDikke crème fraîche of Griekse yoghurt
2elGoede mayonaise
1tlDijon mosterd
½citroenSap van een halve citroen
naar smaaksnufjeZout en versgemalen zwarte peper
naar smaaksnufjeZoete paprika of Espelette-peper voor garnering
Instructies
Begin met het grondig wassen van de aardappelen en kook ze met zout in een grote pan tot ze gaar maar stevig zijn.
Snijd de rode ui in dunne halve ringen en hak de dille, peterselie en bieslook fijn.
Meng in een grote kom de crème fraîche, mayonaise, Dijon mosterd en citroensap tot een gladde dressing.
Voeg de gehakte kruiden toe en breng op smaak met zout en peper.
Schep de lauwwarme aardappelen in de kom met de dressing en meng voorzichtig met een spatel.
Notities
Deze salade kan zowel warm als koud worden geserveerd. Laat hem minimaal 30 minuten rusten voor de beste smaak.Vervang de crème fraîche door zure room of plantaardige alternatieven voor een gezondere optie.Bewaar restjes in de koelkast voor maximaal 2 dagen, maar invriezen is niet aanbevolen.