Ga terug
+ servings
Romige Aardappelsalade Dille

Romige Aardappelsalade Dille

Geniet van deze heerlijke Romige Aardappelsalade Dille met verse kruiden en zoete rode ui. Perfect voor elke gelegenheid. Proef de frisse smaak vandaag nog.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 5 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Cost: $10

Equipment

  • Grote pan
  • Schaartje voor kruiden
  • Mes en snijplank
  • Grote kom
  • Spatel

Ingrediënten

  • 1000 g Nieuwe aardappelen (bijv. grenailles of rattes)
  • 1 stuk Kleine rode ui
  • 1 bosje Verse dille
  • ½ bosje Platte peterselie
  • enkele takjes Bieslook (optioneel)
  • 150 g Dikke crème fraîche of Griekse yoghurt
  • 2 el Goede mayonaise
  • 1 tl Dijon mosterd
  • ½ citroen Sap van een halve citroen
  • naar smaak snufje Zout en versgemalen zwarte peper
  • naar smaak snufje Zoete paprika of Espelette-peper voor garnering

Instructies

  • Begin met het grondig wassen van de aardappelen en kook ze met zout in een grote pan tot ze gaar maar stevig zijn.
  • Snijd de rode ui in dunne halve ringen en hak de dille, peterselie en bieslook fijn.
  • Meng in een grote kom de crème fraîche, mayonaise, Dijon mosterd en citroensap tot een gladde dressing.
  • Voeg de gehakte kruiden toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de lauwwarme aardappelen in de kom met de dressing en meng voorzichtig met een spatel.

Notities

Deze salade kan zowel warm als koud worden geserveerd. Laat hem minimaal 30 minuten rusten voor de beste smaak.
Vervang de crème fraîche door zure room of plantaardige alternatieven voor een gezondere optie.
Bewaar restjes in de koelkast voor maximaal 2 dagen, maar invriezen is niet aanbevolen.

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 6g | Fat: 18g | Saturated Fat: 9g | Cholesterol: 40mg | Sodium: 600mg | Potassium: 500mg | Fiber: 4g | Sugar: 3g | Vitamin A: 5IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 6mg | Iron: 10mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!