Ga terug
+ servings
Rode Vruchten Pavlova

Rode Vruchten Pavlova

Ontdek hoe je een verrukkelijke Rode Vruchten Pavlova maakt met knapperige meringue en verse vruchten. Perfect voor elke gelegenheid!
Voorbereidingstijd: 45 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Afkoeltijd: 2 uur
Totale tijd: 4 uur 15 minuten
Servings: 6 personen
Calories: 250kcal
Cost: $15

Equipment

  • Mixer of keukenmachine
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Spatel
  • Poedersuikermolen (optioneel)

Ingrediënten

  • 6 stukjes Eiwitten (op kamertemperatuur)
  • 210 g Fijne poedersuiker
  • 1 eetlepel Maïzena
  • 1 theelepel Witte azijn
  • 1 snufje Zout
  • 240 g Zeer koude volle slagroom (30% vet)
  • 40 g Mascarpone (optioneel)
  • 20 g Suiker
  • 1/2 stuk Schil van een limoen of 1 theelepel vanille-extract
  • naar smaak Frambozen, aardbeien, bosbessen en braamvruchten voor garnering
  • naar smaak Verse blaadjes munt voor garnering

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 100°C en leg een vel bakpapier met een cirkel van 22 cm op een bakplaat.
  • Klop de eiwitten met een snufje zout tot schuimig, voeg poedersuiker lepel voor lepel toe en mix dit tot een glanzende meringue.
  • Meng de maïzena en witte azijn door de meringue en spatel voorzichtig.
  • Verdeel de meringue in de cirkel op de bakplaat en maak een nestje in het midden. Bak 1 uur en 30 minuten en laat afkoelen in de oven.
  • Klop de koude slagroom met mascarpone, voeg suiker en limoenschil of vanille-extract toe en klop tot stevig.
  • Leg de afgekoelde meringue op een bord, vul met crème chantilly en garneer met rode vruchten en munt.

Notities

Deze Rode Vruchten Pavlova is een ideale traktatie voor feestelijke gelegenheden, met een perfect knapperige meringue en een luchtige crème chantilly.

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 4g | Fat: 12g | Saturated Fat: 7g | Cholesterol: 40mg | Sodium: 50mg | Potassium: 150mg | Fiber: 1g | Sugar: 28g | Vitamin A: 2IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 4mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!