Ga terug
+ servings
Rijst met Vlees en Aubergine

Riz Savoureux Volaille en Rougail Bringelle!

Ontdek het smakelijke recept voor Riz Savoureux au Volaille et Rougail Bringelle. Perfect voor elke gelegenheid met zachte rijst, malse gevogelte en rijke Creoolse smaken.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 35 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal

Equipment

  • Grote pan met deksel Voor het koken van rijst en gevogelte
  • Snijplank en mes Voor het snijden van ingrediënten
  • Houten lepel Voor het roeren
  • Kom voor het spoelen van de rijst Om het zetmeel uit de rijst te wassen

Ingrediënten

  • 2 kopjes Basmatirijst Spoelen voor gebruik
  • 500 g Gevogelte Kip of kalkoen, in stukjes
  • 1 Aubergine In blokjes gesneden
  • 1 Ui Fijngehakt
  • 3 teentjes Knoflook Fijngehakt
  • 2 Tomaten In blokjes gesneden
  • 1 el Kerriepoeder
  • 1 tl Kurkuma
  • 1 bosje Verse koriander Gehakt
  • 4 kopjes Kippenbouillon Hete bouillon
  • naar smaak Zout en peper
  • naar smaak Olijfolie Voor het bakken

Instructies

  • Spoel de basmatirijst onder koud water tot het water helder is. Dit verwijdert overtollig zetmeel.
  • Verhit een beetje olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngesneden ui en gehakte knoflook toe en bak tot ze goudbruin zijn.
  • Voeg de in stukjes gesneden gevogelte toe en bak tot het aan alle kanten goudbruin is.
  • Doe de aubergine, in blokjes gesneden tomaten, kerriepoeder en kurkuma erbij. Meng alles goed zodat de kruiden zich verspreiden en laat een paar minuten koken.
  • Voeg de afgespoelde rijst toe en giet de hete kippenbouillon erbij. Breng op smaak met zout en peper.
  • Breng het geheel aan de kook, dek de pan af en zet het vuur laag. Laat het 15-20 minuten sudderen tot de rijst gaar is en het vocht is opgenomen.
  • Haal van het vuur en laat 5 minuten rusten met het deksel erop.
  • Voeg vlak voor het serveren de gehakte verse koriander toe voor een frisse toets.

Notities

Dit gerecht is ideaal om indruk te maken, terwijl het verrassend eenvoudig te maken is. Perfect voor gezellige familiebijeenkomsten of een voedzame maaltijd na een lange dag.

Nutrition

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 65g | Protein: 25g | Fat: 10g | Saturated Fat: 2g | Cholesterol: 70mg | Sodium: 850mg | Potassium: 650mg | Fiber: 5g | Sugar: 6g | Vitamin A: 300IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 40mg | Iron: 3mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!