Hak de ui fijn en snijd de knoflook in dunne plakjes.
Verhit een pan met een scheutje olijfolie. Bak de ui en knoflook tot ze zacht en transparant zijn.
Voeg de gewassen spinazie toe en roer tot deze slinkt.
Laat de spinazie afkoelen en meng deze met de ricotta in een kom. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
Smeer een dun laagje tomatensaus in een ovenschaal. Leg een laag lasagnebladen over de saus.
Voeg een laag ricotta-spinaziemengsel en een scheutje tomatensaus toe. Herhaal dit proces tot alle ingrediënten op zijn, eindig met tomatensaus.
Bestrooi de bovenkant met geraspte mozzarella. Bak de lasagne 45-50 minuten in de oven.
Laat de lasagne 5-10 minuten rusten voordat je het snijdt en serveert.
Notities
Maak de lasagne een dag van tevoren voor een betere smaak. Garneer met verse basilicum of peterselie voor extra kleur en aroma. Bewaar restjes in de koelkast tot 3 dagen of vries ze in porties in. Verwarm in de oven voor de beste structuur. Voor glutenvrije opties, vervang de lasagnebladen door glutenvrije varianten.