Ga terug
+ servings
ricotta recept

Ricotta Recept

Ontdek waarom dit ricotta recept een must-try is. Simpel, gezond en veelzijdig. Perfect voor elke maaltijd. Probeer het vandaag.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Rusttijd: 5 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 150kcal
Cost: $8

Equipment

  • Mengkom
  • Lepel of spatel
  • Hakmes voor de kruiden

Ingrediënten

  • 250 g Verse ricotta
  • 1 el Olijfolie
  • 1 teen Knoflook (fijngehakt)
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • naar smaak blaadjes Verse basilicumblaadjes
  • 1 snufje Paprikapoeder (optioneel)

Instructies

  • Giet de ricotta in een kom en roer er zachtjes doorheen met een lepel.
  • Voeg de olijfolie toe en meng goed.
  • Hak de knoflook fijn en voeg deze samen met zout en peper toe aan de ricotta.
  • Roer alles voorzichtig door elkaar.
  • Spreid eventueel een beetje paprikapoeder erover.
  • Scheur een paar verse basilicumblaadjes in stukjes en strooi ze over de ricotta.
  • Serveer het op een schaal met knapperig brood of gebruik het als dip voor groenten.

Notities

Voeg een klein beetje citroensap toe aan de ricotta voor extra frisheid. Bewaar restjes in een afgesloten pot in de koelkast tot 2 dagen. Probeer verse ricotta voor de beste smaak en experimenteer met verschillende kruiden zoals tijm of peterselie.

Nutrition

Calories: 150kcal | Carbohydrates: 4g | Protein: 10g | Fat: 12g | Saturated Fat: 5g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 4g | Cholesterol: 30mg | Sodium: 200mg | Potassium: 150mg | Fiber: 1g | Sugar: 1g | Vitamin A: 5IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 15mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!