Ontdek de heerlijke combinatie van verse ricotta en gegrilde courgette in deze Ricotta Courgette Tartines. Perfect voor brunch of als lichte lunch. Simpel en gezond genieten. Probeer het vandaag.
1snufjePiment d'Espelette of chilivlokken (optioneel)
1takjesDille of peterselie
Instructies
Snijd de courgettes in dunne plakken en bestrijk ze met olijfolie, zout en peper.
Grill de courgetteplakken in een hete grillpan voor 1-2 minuten per kant tot ze zacht zijn.
Meng de ricotta met olijfolie, zout, peper en citroenrasp tot een zijdezachte textuur.
Rooster de broodplakken tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Verdeel de ricotta over de broodplakken en leg de gegrilde courgette erop.
Druppel er honing over en garneer met extra citroenrasp, kruiden en eventueel piment d'Espelette.
Sprenkel voor het serveren nog wat olijfolie en citroensap over de tartines.
Notities
Gebruik altijd verse kruiden voor de beste smaak. Maak de ricotta niet te dik; een luchtige textuur is het lekkerst. Experimenteer met verschillende soorten brood om de perfecte match te vinden. Bewaar de tartines zonder courgettes en geniet van de rijke smaken die zich ontwikkelen als je de ricotta een uur van tevoren maakt. Dit gerecht is ook ideaal als je met vrienden wilt koken; laat ze helpen met het samenstellen van de tartines voor een leuke ervaring!