Ga terug
–+ servings
ribeye recept

ribeye recept

Ontdek het perfecte ribeye recept voor een sappige steak met een knapperig korstje. Simpel te maken en vol intense smaken. Probeer het vandaag.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Rusttijd: 5 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Servings: 2 personen
Calories: 400kcal
Cost: $20

Equipment

  • Staalpan of grillpan
  • Vleesthermometer
  • Schaal om het vlees te draaien
  • Tang
  • Schepje

Ingrediënten

  • 2 stuks Ribeye steaks (ongeveer 2 cm dik)
  • naar smaak Zout
  • naar smaak Peper
  • 2 el Boter
  • 2 tenen Knoflook (geplet)
  • 1 takje Verse rozemarijn
  • naar smaak Olijfolie

Instructies

  • Haal de ribeye steaks een uur van tevoren uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Bestrooi met zout en peper.
  • Verhit een goede staalpan of grillpan op hoog vuur totdat hij gloeiend heet is; voeg olijfolie toe.
  • Leg de steaks in de pan en laat ze ongestoord bakken; draai na ongeveer 2 minuten om en voeg boter, knoflook en rozemarijn toe.
  • Schenk de gesmolten boter regelmatig over de steaks terwijl ze verder bakken.
  • Haal de steaks uit de pan en laat ze 5 minuten rusten onder een losse folie voordat je ze snijdt.

Notities

Gebruik altijd een vleesthermometer voor de juiste gaarheid. Experimenteer met verschillende kruiden zoals tijm of salie voor een unieke twist. Serveer de ribeye op een mooi houten bord met een takje rozemarijn en enkele schijfjes citroen voor een frisse touch.

Nutrition

Calories: 400kcal | Carbohydrates: 1g | Protein: 38g | Fat: 28g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 90mg | Sodium: 600mg | Potassium: 700mg | Vitamin A: 300IU | Calcium: 10mg | Iron: 3mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!