Revolutionaire Geroosterde Broccoli met Feta en Pistachenoten!
Ontdek het Mediterraanse feest op je bord met geroosterde broccoli met citroen en gember, gegrilde feta en knapperige pistaches. Simpel, snel en vol van smaak!
Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd de broccoli in kleine roosjes en meng ze in een grote kom met olijfolie, zout, peper, citroensap en geraspte gember. Zorg dat alles goed bedekt is.
Verdeel de broccoli gelijkmatig over de bakplaat en rooster ze 20-25 minuten, tot ze goudbruin en zacht zijn.
Snijd ondertussen de feta in blokjes en leg deze op een aparte bakplaat. Voeg de feta 10 minuten voor het einde van de baktijd van de broccoli in de oven, zodat deze licht goudbruin wordt.
Haal de broccoli en feta uit de oven en laat ze een paar minuten afkoelen.
Serveer de broccoli op een schaal, voeg de feta toe en bestrooi met gehakte pistaches en citroenrasp. Geniet ervan terwijl het nog warm is!
Notities
Een heerlijk mediterraans gerecht dat zowel als bijgerecht of hoofdgerecht kan worden geserveerd. Het mengsel van geroosterde broccoli, feta en pistachenoten zorgt voor een unieke smaakbeleving.