Meng de kip met een deel van de garam masala, kurkuma, zout en peper en laat dit 30 minuten marineren.
Verhit de ghee in een grote pan en bak de ui tot deze glazig en lichtbruin is. Voeg daarna de knoflook toe en bak nog een minuutje.
Voeg de overige garam masala toe en roer goed door.
Voeg de tomatenpuree toe aan de pan en laat het mengsel 10 minuten sudderen.
Voeg de gemarineerde kip toe en laat alles pruttelen tot de kip gaar is.
Roer de room of kokosmelk erdoorheen en serveer met garnituur van koriander.
Notities
Voeg citroensap toe aan de marinade voor extra malsheid en sappigheid van de kip. Gebruik verse kruiden voor een frisse noot in je gerecht. Restjes zijn goed te bewaren in de koelkast en kunnen tot 3 dagen worden gebruikt. Invriezen is ook een optie voor langere opslag. Experimenteer met kruiden naar jouw smaak; begin met kleine hoeveelheden en pas aan indien nodig.