Ga terug
+ servings
recepten uit india

Recepten uit India

Ontdek de rijke smaken van recepten uit India met eenvoudige instructies en verrassende kruidencombinaties die elke maaltijd een feest maken.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Marineren: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 400kcal
Cost: 15 dollar

Equipment

  • Grote pan of wok
  • Houten lepel
  • Schaal voor het marineren
  • Keukenmes en snijplank
  • Grillpaneel

Ingrediënten

  • 500 g Kipfilet, in stukjes gesneden
  • 2 el Ghee of olie
  • 1 stuk Ui, fijngehakt
  • 3 tenen Knoflook, gepureerd
  • 1 theelepel Garam masala
  • 1 theelepel Kurkuma
  • 400 g Tomatenpuree (1 blikje)
  • 200 ml Room of kokosmelk
  • naar smaak Zout en peper
  • naar smaak Frisse korianderblaadjes om te garneren

Instructies

  • Meng de kip met een deel van de garam masala, kurkuma, zout en peper en laat dit 30 minuten marineren.
  • Verhit de ghee in een grote pan en bak de ui tot deze glazig en lichtbruin is. Voeg daarna de knoflook toe en bak nog een minuutje.
  • Voeg de overige garam masala toe en roer goed door.
  • Voeg de tomatenpuree toe aan de pan en laat het mengsel 10 minuten sudderen.
  • Voeg de gemarineerde kip toe en laat alles pruttelen tot de kip gaar is.
  • Roer de room of kokosmelk erdoorheen en serveer met garnituur van koriander.

Notities

Voeg citroensap toe aan de marinade voor extra malsheid en sappigheid van de kip. Gebruik verse kruiden voor een frisse noot in je gerecht. Restjes zijn goed te bewaren in de koelkast en kunnen tot 3 dagen worden gebruikt. Invriezen is ook een optie voor langere opslag. Experimenteer met kruiden naar jouw smaak; begin met kleine hoeveelheden en pas aan indien nodig.

Nutrition

Calories: 400kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 25g | Fat: 25g | Saturated Fat: 12g | Cholesterol: 100mg | Sodium: 600mg | Potassium: 800mg | Fiber: 3g | Sugar: 5g | Vitamin A: 20IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 5mg | Iron: 15mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!