Ga terug
+ servings
recepten schnitzel

Recepten schnitzel

Ontdek de heerlijkste recepten schnitzel met stapsgewijze instructies en handige tips voor een perfect knapperig resultaat elke keer weer.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Rusttijd: 2 minuten
Totale tijd: 27 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal
Cost: $12

Equipment

  • Koekenpan
  • Vleesslaghamer
  • Zeef
  • Keukenpapier

Ingrediënten

  • 600 g Kipfilets
  • 100 g Bloem
  • 2 groot Eieren
  • 150 g Paneermeel
  • 1 el Zout
  • 1 snufje Peper
  • 3 el Olie voor bakken
  • 1 el Boter voor extra smaak

Instructies

  • Leg de kipfilets tussen twee stukken bakpapier en sla ze plat tot ongeveer ½ cm dik.
  • Maak drie bakjes klaar: één met bloem, één met losgeklopte eieren en één met paneermeel.
  • Bedek elke kipfilet eerst met bloem, dan met ei en ten slotte met paneermeel.
  • Verhit een koekenpan met een mengsel van olie en boter.
  • Bak de schnitzels 3-4 minuten per kant tot ze goudbruin en krokant zijn.
  • Laat de gebakken schnitzels een paar minuten rusten op keukenpapier.

Notities

Zorg ervoor dat je schnitzels niet te dik zijn zodat ze gelijkmatig gaar worden. Gebruik een combinatie van olie en boter voor het beste resultaat. Laat de schnitzels na het bakken even rusten op keukenpapier om ze knapperig te houden. Dit recept is perfect voor variaties met andere soorten vlees of plantaardige alternatieven. Serveer met citroen of peterselie voor een frisse touch!

Nutrition

Calories: 320kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 30g | Fat: 15g | Saturated Fat: 4g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 8g | Cholesterol: 120mg | Sodium: 350mg | Potassium: 400mg | Fiber: 2g | Sugar: 1g | Vitamin A: 5IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 2mg | Iron: 10mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!