Ontdek hoe recepten met rundvlees jouw maaltijden verrijken. Leer smaakvolle gerechten bereiden met eenvoudige stappen en geniet van pure culinaire magie.
500gRundvlees (bijvoorbeeld schouder of riblappen)
2elOlijfolie
1stukUi (fijngehakt)
2tenenKnoflook (geperst)
2stuksWortelen (in plakjes)
1blikTomatenpuree (400 gram)
300mlRunderbouillon
1theelepelPaprikapoeder
naar smaakZout en peper
naar smaakVerse peterselie (gehakt)
Instructies
Bestrooi het rundvlees met een beetje zout en peper. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak het vlees aan alle kanten mooi bruin (ongeveer 5 minuten).
Haal het vlees uit de pan en bak de ui en knoflook glazig. Voeg daarna de wortelen toe en roerbak ze kort mee. Voeg daarna de tomatenpuree toe en bak dit kort mee.
Voeg de bouillon en paprikapoeder toe. Breng alles aan de kook en leg het vlees terug in de pan. Laat het op laag vuur pruttelen met een deksel die een beetje openstaat.
Na ongeveer 2 uur is het vlees zo zacht dat het uit elkaar valt. Bestrooi het gerecht met verse peterselie en serveer met aardappelpuree of pasta.
Notities
Gebruik liefst vers rundvlees van goede kwaliteit. Snijd groenten in gelijke stukken voor een gelijkmatige gaarheid. Proef tijdens het koken om de smaak te controleren. Als je restjes hebt, kun je deze in een luchtdichte container in de koelkast bewaren tot 3 dagen of invriezen in porties voor later gebruik. Voor een gezondere optie, gebruik magere stukken rundvlees of voeg extra groenten toe.