Ga terug
–+ servings
recepten met fazant

Recepten met fazant

Ontdek waarom recepten met fazant een must-try zijn. Lees meer over bereiding, tips en smaakvolle varianten voor een onvergetelijke culinaire ervaring.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 15 minuten
Rusttijd: 10 minuten
Totale tijd: 1 uur 45 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Cost: $25

Equipment

  • Grote ovenbestendige pan
  • Vleesthermometer
  • Keukenpapier
  • Scherp mes
  • Oven

Ingrediënten

  • 1,5 kg Hele fazant
  • 2 el Olijfolie
  • 1 grote ui Ui (gesnipperd)
  • 2 tenen Knoflook (fijngehakt)
  • 200 ml Droge witte wijn
  • 300 ml Gevogeltebouillon
  • 1 bosje Verse tijm
  • 2 bladen Laurierbladen
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Begin door de fazant grondig te drogen met keukenpapier en leg deze opzij.
  • Laat de fazant minimaal 2 uur op kamertemperatuur komen.
  • Verhit olijfolie in een grote ovenbestendige pan en bak de fazant met de borst naar beneden goudbruin.
  • Draai de fazant om en bak ook de andere kant mooi bruin.
  • Voeg de ui, knoflook, wijn en bouillon toe en breng alles aan de kook.
  • Voeg de tijm en laurierbladen toe, dek de pan af en zet deze in een voorverwarmde oven van 180 graden Celsius.

Notities

Week de fazant een nacht in melk voor extra mals vlees. Gebruik verse kruiden voor de beste smaak. Laat het vlees 10 minuten rusten na het bakken voor optimale smaak en malsheid.

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 50g | Fat: 14g | Saturated Fat: 4g | Cholesterol: 120mg | Sodium: 300mg | Potassium: 600mg | Fiber: 1g | Sugar: 2g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 20mg | Iron: 3mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!