Ga terug
+ servings
recepten met champignons

recepten met champignons

Ontdek lekkere en gezonde recepten met champignons voor elke gelegenheid. Van simpel tot chic, deze paddenstoelen verbeteren elk gerecht. Probeer het vandaag!
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 150kcal
Cost: $8

Equipment

  • Anti-aanbakpan
  • Snijplank
  • Scherp mes
  • Spatel
  • Pan

Ingrediënten

  • 400 g Verse champignons
  • 2 tenen Knoflook (fijngehakt)
  • 1 eetlepel Olijfolie
  • 50 ml Room (of plantaardige variant)
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • 1 handje Peterselie (fris) om te garneren

Instructies

  • Begin door de champignons grondig te wassen en snijd ze in plakjes of halveer ze.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur en voeg de fijngesneden knoflook toe.
  • Bak de knoflook lichtbruin, maar pas op dat hij niet aanbrandt.
  • Doe de champignons in de pan en roer ze regelmatig door elkaar tot ze slinken.
  • Giet de room over de gebakken champignons en laat alles even pruttelen.
  • Breng op smaak met zout en peper en voeg eventueel citroensap toe.
  • Laat de saus nog een paar minuten inkoken alvorens van het vuur te halen.

Notities

Gebruik altijd verse champignons voor de beste smaak. Maak de saus niet te dik; een lichte consistentie werkt het best. Voeg eventueel wat Parmezaanse kaas toe voor een extra luxebonus. Restjes zijn goed af te dekken en maximaal drie dagen in de koelkast te bewaren. Ontdooi in de koelkast en verwarm op laag vuur voor het beste resultaat.

Nutrition

Calories: 150kcal | Carbohydrates: 8g | Protein: 3g | Fat: 12g | Saturated Fat: 4g | Cholesterol: 15mg | Sodium: 200mg | Potassium: 300mg | Fiber: 1g | Sugar: 1g | Vitamin A: 5IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 20mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!