Ontdek lekkere en gezonde recepten met champignons voor elke gelegenheid. Van simpel tot chic, deze paddenstoelen verbeteren elk gerecht. Probeer het vandaag!
Begin door de champignons grondig te wassen en snijd ze in plakjes of halveer ze.
Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur en voeg de fijngesneden knoflook toe.
Bak de knoflook lichtbruin, maar pas op dat hij niet aanbrandt.
Doe de champignons in de pan en roer ze regelmatig door elkaar tot ze slinken.
Giet de room over de gebakken champignons en laat alles even pruttelen.
Breng op smaak met zout en peper en voeg eventueel citroensap toe.
Laat de saus nog een paar minuten inkoken alvorens van het vuur te halen.
Notities
Gebruik altijd verse champignons voor de beste smaak. Maak de saus niet te dik; een lichte consistentie werkt het best. Voeg eventueel wat Parmezaanse kaas toe voor een extra luxebonus. Restjes zijn goed af te dekken en maximaal drie dagen in de koelkast te bewaren. Ontdooi in de koelkast en verwarm op laag vuur voor het beste resultaat.