Ontdek heerlijke recepten met broccoli en waarom deze groene groente zo bijzonder is. Perfect voor gezonde maaltijden en eenvoudig te bereiden. Lees meer op receptenpret.nl.
Spoel de broccoli goed onder koud water en snijd in kleine roosjes en dunne plakjes van de steel.
Kook water in een grote pan, voeg zout toe en kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
Voeg de broccoli in de laatste 2 minuten van de kooktijd toe aan de pasta en zorg ervoor dat deze niet overgaar wordt.
Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook tot hij lichtbruin wordt.
Voeg de gekookte broccoli en pasta toe aan de koekenpan en meng goed.
Bestrooi met Parmezaanse kaas en breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel citroensap toe voor extra frisheid.
Notities
Gebruik verse broccoli voor de beste smaak. Experimenteer met verschillende kruiden zoals basilicum of oregano. Voor een extra smaakboost, voeg een snufje chilivlokken toe. Bewaar restjes tot 2 dagen in de koelkast of vries ze in voor langere opslag. Breng altijd restjes opnieuw op smaak met verse kruiden of kaas.