Ga terug
+ servings
recept zwarte bonen

Recept Zwarte Bonen

Ontdek het ultieme recept zwarte bonen en maak kennis met een gezond en veelzijdig gerecht dat iedereen zal smaken Probeer het nu.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 200kcal
Cost: $8.00

Equipment

  • Grote pan
  • Houten lepel
  • Zeef voor het afspoelen van de bonen

Ingrediënten

  • 800 g Zwarte bonen (uit blik)
  • 1 grote Ui (fijngehakt)
  • 3 tenen Knoflook (fijngehakt)
  • 1 stuk Rode paprika (in stukjes gesneden)
  • 1 el Olijfolie
  • 1 theelepel Komijnpoeder
  • 1 theelepel Paprikapoeder
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • 1 stuk Limoen (sap)

Instructies

  • Begin met het schoonmaken en snijden van de groenten.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur en voeg de ui toe, bak tot hij glazig is.
  • Voeg de knoflook toe en roerbak kort tot het heerlijk ruikt.
  • Giet de zwarte bonen uit het blik in de pan en spoel ze af onder de kraan.
  • Voeg komijn, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed door elkaar.
  • Laat het mengsel een paar minuten sudderen tot de bonen een donkere kleur krijgen.
  • Voeg het limoensap toe en laat nog even pruttelen.
  • Serveer de bonen warm met korianderblaadjes eroverheen.

Notities

Laat de bonen na het koken nog even staan voor een betere smaakcombinatie. Probeer variaties zoals zwarte bonenburgers of -soep voor andere gerechten. Bewaar restjes in de koelkast tot drie dagen of vries ze in voor tot drie maanden. Voeg bij het opwarmen een beetje water toe voor de juiste consistentie.

Nutrition

Calories: 200kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 10g | Fat: 5g | Saturated Fat: 1g | Sodium: 250mg | Potassium: 600mg | Fiber: 8g | Sugar: 1g | Vitamin A: 5IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 4mg | Iron: 15mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!