Ga terug
+ servings
recept zuurkoolschotel

Recept zuurkoolschotel

Ontdek het heerlijke recept zuurkoolschotel en geniet van een klassieker vol smaak en gezelligheid direct uit je eigen keuken. Perfect voor elke dag of feestelijke momenten. Probeer het vandaag.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 460kcal
Cost: $10

Equipment

  • Grote pan
  • Houten lepel
  • Pannenlappen
  • Schaar voor de worst

Ingrediënten

  • 500 g Zuurkool (uit blik of vers)
  • 400 g Gerookte worst, in plakjes
  • 200 g Spekblokjes
  • 4 stuks Grote aardappelen, in blokjes gesneden
  • 1 stuks Ui, fijngehakt
  • 2 el Boter
  • 1 theelepel Mosterdzaad
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper

Instructies

  • Bak de spekblokjes in een grote pan tot ze bruin zijn en haal ze uit de pan.
  • Voeg de boter toe en bak de ui tot deze glazig is.
  • Voeg de zuurkool toe aan de pan met ui en roer goed door.
  • Kook de aardappelen apart tot ze net gaar zijn, giet ze af en voeg ze toe aan de pan met zuurkool.
  • Leg de plakjes worst bovenop het mengsel en laat het op laag vuur sudderen tot de worst warm is, ongeveer 10 minuten.

Notities

Voeg een klein beetje honing toe aan de zuurkool voor een perfecte balans tussen zoet en zuur. Bewaar de leftovers in een luchtdichte container in de koelkast tot 3 dagen. Voor invriezen, verdeel het in porties in vriezervaste zakken en het blijft tot 3 maanden goed. Experimenteer met verschillende soorten worst en gebruik verse kruiden voor extra smaak.

Nutrition

Calories: 460kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 25g | Fat: 25g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 70mg | Sodium: 800mg | Potassium: 800mg | Fiber: 5g | Sugar: 4g | Vitamin A: 5IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 6mg | Iron: 15mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!