Begin met het schoonmaken van de garnalen als ze nog niet zijn gepeld. Spoel ze af onder koud water en dep ze droog met keukenpapier. Snijd de knoflook fijn en rasp de schil van de citroen.
Zet een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de olijfolie toe. Zodra de olie warm is, gooi je de knoflook erbij en roerbak tot goudbruin.
Voeg het paprikapoeder toe aan de knoflook in de pan.
Gooi de garnalen in de pan en roerbak ze gedurende 2-3 minuten per kant tot ze gaar zijn en een mooie roze kleur hebben.
Voeg het citroensap toe op het laatste moment, zodat de garnalen niet te veel vocht verliezen.
Notities
Gebruik altijd een goede pan om de garnalen mooi te laten kleuren. Maak het gerecht compleet met een frisse salade of knapperig brood. Experimenteer met kruiden zoals tijm of basilicum voor een andere smaakdimensie. Garnalen kunnen het beste binnen 1 à 2 dagen na bereiding worden gegeten. Als je ze invriest, doe dit dan in porties en laat ze eerst volledig afkoelen.