Ga terug
+ servings
recept tomaten

Recept Tomaten

Ontdek verrassende recept tomaten voor elke maaltijd. Van ovenschotels tot desserts: leer hoe je tomaten op een nieuwe manier kunt bereiden.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 210kcal
Cost: $10

Equipment

  • Ovenschaal
  • Leesmes
  • Kleine lepel
  • Roerlepel

Ingrediënten

  • 8 stuks Rijpe tomaten
  • 2 tenen Knoflook
  • 3 el Olijfolie
  • 1 theelepel Gedroogde oregano
  • 100 g Verse basilicum
  • 50 g Geraspte Parmezaanse kaas
  • 200 g Ricotta (optioneel voor gevulde tomaten)
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper

Instructies

  • Spoel de tomaten goed af onder koud water en dep ze droog met een schone keukenhanddoek. Snijd de bovenkant eraf en hol ze voorzichtig uit als je ze wilt vullen.
  • Meng de ricotta met gehakte knoflook, oregano, zout en peper. Roer alles goed door elkaar tot je een gladde massa krijgt.
  • Vul de tomaten met de ricottamix en leg ze in een ovenschaal.
  • Zet de oven voor op 180 graden Celsius. Bestrijk de buitenkant van de gevulde tomaten met olijfolie en bak ze ongeveer 20 minuten in de oven.

Notities

Gebruik rijpe tomaten voor de beste smaak. Probeer verschillende kruidencombinaties voor je eigen twist. Bewaar restjes in de koelkast tot 3 dagen of vries ze in voor een langere opslag. Verwarm ze langzaam op laag vuur om de smaak te behouden.

Nutrition

Calories: 210kcal | Carbohydrates: 8g | Protein: 10g | Fat: 15g | Saturated Fat: 5g | Cholesterol: 30mg | Sodium: 250mg | Potassium: 400mg | Fiber: 2g | Sugar: 4g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 150mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!