Ga terug
+ servings
recept surinaams

Recept Surinaams

Ontdek de smaak van Suriname met dit heerlijke recept surinaams. Een explosie van kruiden en kleuren voor een onvergetelijke culinaire reis thuis.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Rusttijd: 5 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Cost: $15.00

Equipment

  • Grote pan
  • Schilmesje
  • Schaar voor kruiden
  • Houten lepel

Ingrediënten

  • 500 g Kipfilet, in stukjes gesneden
  • 2 el Masala poeder
  • 1 tl Komijnzaad
  • 2 tenen Knoflook, fijngehakt
  • 1 stengel Sereh, fijngehakt
  • 1 stuk Laos, geschild en gesneden
  • 2 el Olie
  • zout Zout naar smaak
  • peper Peper naar smaak
  • 400 ml Kokosmelk
  • 1 stuk Rode paprika, in reepjes

Instructies

  • Fijnhakken van knoflook, sereh en laos; meng deze met masala poeder en komijnzaad.
  • Verwarm olie in een grote pan en bak de kip tot goudbruin; voeg de kruidenmix toe.
  • Giet de kokosmelk in de pan, breng aan de kook, en laat op laag vuur sudderen; voeg paprika toe.

Notities

Gebruik verse kruiden voor intensere smaken en pas zout en peper naar smaak aan. Voeg een beetje honing of bruine basterdsuiker toe voor een subtiele zoetheid. Dit gerecht blijft 3 dagen goed in de koelkast; vries zonder kokosmelk in voor langere bewaring.

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 25g | Fat: 18g | Saturated Fat: 12g | Cholesterol: 75mg | Sodium: 400mg | Potassium: 600mg | Fiber: 3g | Sugar: 4g | Vitamin A: 10IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 2mg | Iron: 10mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!