Ga terug
+ servings
recept stroganoff

Recept Stroganoff

Ontdek waarom dit recept stroganoff zo bijzonder is en hoe jij het snel kunt maken. Lekker met rijst of pasta perfect voor elke avondmaaltijd.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 400kcal
Cost: $12

Equipment

  • Grote braadpan
  • Scherp mes
  • Snijplank
  • Roerlepel

Ingrediënten

  • 500 g Rundergehakt of kipfilet
  • 1 stuk Ui (fijn gesneden)
  • 2 teentjes Knoflook (geperst)
  • 200 ml Room
  • 3 el Tomatenpuree
  • 2 el Paprikapoeder
  • 1 tl Mosterd
  • 1 scheutje Olijfolie
  • zout Zout naar smaak
  • peper Peper naar smaak
  • fijne peterselie Voor garnering

Instructies

  • Pel en snijd de ui fijn en pers de knoflook.
  • Verwarm een grote pan met een scheutje olijfolie en laat de ui langzaam glazig bakken.
  • Bak het gehakt of kip in porties aan tot het mooi bruin is, niet te veel roeren.
  • Haal het vlees uit de pan zodra het gaar is.
  • Voeg tomatenpuree, paprika en mosterd toe aan de ui en bak kort mee.
  • Giet de room erbij en laat de saus pruttelen tot hij dikker wordt.
  • Meng het vlees door de saus en laat nog 5 minuten sudderen.
  • Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met verse peterselie voor het serveren.

Notities

Voeg een klein scheutje brandy toe bij het bakken van de ui voor extra smaak. Serveer met verse kruiden voor een mooi uiterlijk.

Nutrition

Calories: 400kcal | Carbohydrates: 12g | Protein: 30g | Fat: 25g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 80mg | Sodium: 600mg | Potassium: 500mg | Fiber: 2g | Sugar: 3g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 50mg | Iron: 3mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!