Ga terug
+ servings
recept romige pasta

Recept romige pasta

Geniet van een heerlijk bord romige pasta met deze eenvoudige recepten Pret maak het snel en simpel voor elke dag perfect comfortfood met weinig ingrediënten en veel smaak.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 12 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Servings: 2 personen
Calories: 450kcal

Equipment

  • Grote pan
  • Pannenbakker
  • Houten lepel
  • Schaar of mes voor het hakken van kruiden
  • Pasta kookpan

Ingrediënten

  • 200 g Pasta (penne of spaghetti)
  • 200 ml Room
  • 50 g Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 2 tenen Knoflook (fijngehakt)
  • 1 handjevol Peterselie (gehakt)
  • 1 el Olijfolie
  • naar smaak variabel Zout

Instructies

  • Vul een grote pan met water en breng het aan de kook. Voeg een snufje zout toe en kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Bak de pasta iets 'al dente'. Bewaar een beetje van het kookwater voor latere gebruik.
  • Verhit een eetlepel olijfolie in een ruime pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze tot hij goudbruin is. Giet de room in de pan en laat alles een beetje pruttelen.
  • Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe aan de saus en roer om te mengen. Als de saus te dik is, voeg dan het bewaarde kookwater toe totdat de gewenste consistentie bereikt is.
  • Giet de gekookte pasta af en voeg deze toe aan de romige saus. Meng goed door zodat alle pasta bedekt is. Garneer met gehakte peterselie en breng op smaak met zout en peper. Serveer onmiddellijk.

Notities

Een romige pasta is de perfecte keuze voor een snelle en smaakvolle maaltijd, ideaal voor drukke weekavonden of als je gasten ontvangt. Dit gerecht is eenvoudig en aanpasbaar naar je eigen smaak!

Nutrition

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 15g | Fat: 25g | Saturated Fat: 15g | Cholesterol: 100mg | Sodium: 400mg | Potassium: 300mg | Fiber: 3g | Sugar: 2g | Vitamin A: 400IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 300mg | Iron: 1.5mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!