1handvolVerse kruiden (zoals peterselie of basilicum)
Instructies
Spoel de quinoa grondig onder koud stromend water en laat uitlekken in een zeef.
Breng 400 ml water of bouillon aan de kook in een steelpan, voeg de quinoa toe en laat 15 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan.
Snijd de paprika in dunne reepjes en de courgette in blokjes. Bak de ui in olijfolie tot hij glazig is en voeg de andere groenten toe. Roerbak tot ze gaar maar nog beetvast zijn.
Meng de gekookte quinoa met de groenten in een grote kom en voeg olijfolie, zout, en peper toe. Bestrooi met versgehakte kruiden.
Notities
Spoel de quinoa altijd goed om een bittere smaak te voorkomen. Vervang de groenten naar keuze of voeg extra kruiden toe voor variatie. Restjes kunnen in de koelkast tot 3 dagen bewaard worden of tot 3 maanden worden ingevroren. Verwarm de quinoa opnieuw met een beetje water voor de beste textuur.