Ontdek het perfecte recept pastadeeg en maak zelf verse pasta met eenvoudige ingrediënten. Simpel te bereiden en verrassend lekker. Probeer het vandaag.
200gVolkorenmeel voor pasta (of gewone patent tarwebloem)
2grote eierenEieren
1theelepelZout
1eetlepelOlijfolie
Instructies
Schep het meel in een kom en maak een 'fontein' in het midden. Breek hier de eieren boven en voeg het zout en olie toe.
Gebruik een vork om de eieren licht te klutsen voordat je ze met het meel mengt.
Kneed het deeg met de hand of met een keukenmachine tot een stevig, elastisch deeg dat niet meer aan je handen plakt.
Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het minimaal 30 minuten rusten.
Notities
Voeg een snufje kurkuma toe voor een prachtig gouden kleurtje.Bewaar verse pasta maximaal 2 dagen in de koelkast en tot 2 maanden in de vriezer.Gebruik ingrediënten op kamertemperatuur voor de beste resultaten en weeg ze af voor precisie.Bij het uitrollen moet je je werkblad royaal bestrooien met bloem om plakken te voorkomen.