Ga terug
+ servings
recept pasta tonijn

Recept Pasta Tonijn

Ontdek waarom dit recept pasta tonijn je nieuwe favoriet wordt. Snel, eenvoudig en superlekker met tonijn uit blik en verse kruiden. Proef het zelf!
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Cost: $10

Equipment

  • Pan
  • Pastalepel
  • Houten lepel
  • Koksmes
  • Snijplank

Ingrediënten

  • 300 g Pasta (penne of fusilli)
  • 185 g Tonijn in olijfolie (uit blik)
  • 2 teentjes Knoflook (fijngehakt)
  • 70 g Tomatenpuree
  • 100 ml Room of crème fraîche
  • 2 el Olijfolie
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • enkele takjes Vers basilicum of andere kruiden

Instructies

  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking en zorg dat deze al dente is.
  • Verhit de olijfolie in een pan en bak de knoflook goudbruin, pas op dat deze niet verbrandt.
  • Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door, gevolgd door de room, en laat pruttelen tot er een romige saus ontstaat.
  • Laat de tonijn uitlekken en voeg deze toe aan de saus, verwarm zachtjes en roer voorzichtig.
  • Giet de gekookte pasta af en meng deze met de saus, proef en voeg eventueel extra zout en peper toe. Serveer direct met vers basilicum.

Notities

Gebruik verse kruiden voor een frisse smaak. Experimenteer met verschillende soorten pasta voor variatie. Voeg geraspte kaas toe voor een extra romige saus. Bewaar restjes in de koelkast in een afgesloten bak; goed voor 2 dagen. Voor een gezondere optie, gebruik volkoren pasta en vervang room door kokosmelk of magere Griekse yoghurt.

Nutrition

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 60g | Protein: 18g | Fat: 16g | Saturated Fat: 5g | Cholesterol: 30mg | Sodium: 700mg | Potassium: 500mg | Fiber: 3g | Sugar: 2g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 50mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!