Ga terug
+ servings
recept parelcouscous

Recept parelcouscous

Ontdek het ultieme recept parelcouscous en maak een veelzijdig gerecht dat snel, gezond en heerlijk is voor elke gelegenheid. Proef de smaakvolle combinatie van verse ingrediënten en stevige parels.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Rusttijd: 5 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 300kcal
Cost: $10

Equipment

  • Steelpan
  • Koekenpan
  • Mes
  • Mengschaal
  • Schaal voor het serveren

Ingrediënten

  • 200 g Parelcouscous
  • 1 stuk Courgette
  • 1 stuk Rode paprika
  • 1 stuk Aubergine
  • 100 g Feta of geitenkaas
  • 1 scheutje Olijfolie
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • handvol stuks Frisse kruiden zoals peterselie of munt

Instructies

  • Giet water in een steelpannetje en breng het aan de kook. Voeg de parelcouscous toe en laat het ongeveer 10 minuten koken tot de parels zacht zijn.
  • Snijd de groenten in kleine blokjes terwijl de parelcouscous kookt.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de groenten op middelhoog vuur tot ze zacht zijn maar knapperig blijven.
  • Giet de gekookte parelcouscous af en meng hem door de gebakken groenten. Voeg de feta of geitenkaas toe en laat hem smelten. Garneer met verse kruiden.

Notities

Experimenteer met verschillende soorten kaas zoals ricotta of mozzarella voor andere smaken. Bewaar eventuele restjes in een luchtdichte container in de koelkast voor maximaal twee dagen. Serveer in een holle broodkom voor een creatieve presentatie en extra snack.

Nutrition

Calories: 300kcal | Carbohydrates: 45g | Protein: 10g | Fat: 12g | Saturated Fat: 3g | Cholesterol: 15mg | Sodium: 400mg | Potassium: 400mg | Fiber: 6g | Sugar: 3g | Vitamin A: 300IU | Vitamin C: 30mg | Calcium: 150mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!