Ga terug
+ servings
recept paprika

Recept Paprika

Ontdek waarom paprika je nieuwe favoriete groente wordt met dit heerlijke recept paprika Oven of gestoofd genieten. Inclusief tips en gezonde varianten ideaal voor elke maaltijd.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 150kcal
Cost: $10

Equipment

  • Grote pan
  • Scherp mes
  • Schaal voor het marineren
  • Schaal voor het marineren
  • Schaar om basilicum te plukken

Ingrediënten

  • 4 stuks Rode paprika's
  • 1 stuk Ui
  • 2 teentjes Knoflook fijngehakt
  • 1 blikje Tomatenpuree
  • 200 g Champignons
  • 3 el Olijfolie
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • 1 bosje Vers basilicum

Instructies

  • Spoel de paprika's onder koud water en snijd ze in reepjes. Pel de ui en snijd hem fijn. Snijd de knoflook fijn en, indien gebruikt, veeg de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  • Verhit wat olijfolie in een grote pan en bak de ui en knoflook goudbruin. Voeg de paprika toe en bak ze kort aan.
  • Giet de tomatenpuree erbij, voeg indien nodig wat water toe, breng op smaak met zout, peper en basilicum, en laat 20 minuten sudderen op laag vuur.

Notities

Gebruik gerookte paprikapoeder voor een rokerige smaak. Bewaar restjes in een luchtdichte container in de koelkast tot 3 dagen of vries in voor langer gebruik. Varieer met verschillende kleuren paprika voor een aantrekkelijker gerecht.

Nutrition

Calories: 150kcal | Carbohydrates: 25g | Protein: 5g | Fat: 5g | Saturated Fat: 1g | Sodium: 300mg | Potassium: 400mg | Fiber: 4g | Sugar: 5g | Vitamin A: 700IU | Vitamin C: 120mg | Calcium: 30mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!