Ontdek waarom dit recept met zuurkool je nieuwe favoriet wordt. Een zoetzure klassieker met worst en aardappelen, perfect voor gezellige maaltijden. Simpel en smaakvol.
Bak de ui en knoflook in een grote pan met boter of olie op laag vuur tot ze zacht en glazig zijn.
Voeg de komijnzaad toe en bak kort mee.
Giet de zuurkool af en spoel hem kort onder koud water.
Voeg de zuurkool toe aan de pan en roer goed door elkaar.
Voeg de aardappelblokjes en stukjes worst toe en roer alles goed door elkaar.
Laat het geheel op laag vuur sudderen tot de aardappelen gaar zijn en breng op smaak met zout en peper.
Voeg een klein scheutje appelciderazijn toe vlak voor het serveren voor extra smaak.
Notities
Zorg ervoor dat je de zuurkool goed afspoelt om de smaak te verzachten.Dit gerecht is ideaal voor het bewaren in de koelkast en kan tot 3 dagen goed blijven.Varieer met verschillende soorten worst om nieuwe smaken te ontdekken.Je kunt dit recept ook veganistisch maken door de worst te vervangen door tofu of paddenstoelen.