Ga terug
+ servings
recept met zuurkool

Recept met zuurkool

Ontdek waarom dit recept met zuurkool je nieuwe favoriet wordt. Een zoetzure klassieker met worst en aardappelen, perfect voor gezellige maaltijden. Simpel en smaakvol.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal
Cost: $10

Equipment

  • Grote pan
  • Houten lepel
  • Schaar of mes voor het snijden

Ingrediënten

  • 500 g Zuurkool (uit blik of pot)
  • 400 g Rookworst of spekblokjes
  • 3 grote Aardappelen (in blokjes gesneden)
  • 1 stuk Ui (fijngehakt)
  • 2 teentjes Knoflook (fijngehakt)
  • 1 theelepel Komijnzaad
  • 2 eetlepels Boter of olie
  • naar smaak Zout en peper

Instructies

  • Bak de ui en knoflook in een grote pan met boter of olie op laag vuur tot ze zacht en glazig zijn.
  • Voeg de komijnzaad toe en bak kort mee.
  • Giet de zuurkool af en spoel hem kort onder koud water.
  • Voeg de zuurkool toe aan de pan en roer goed door elkaar.
  • Voeg de aardappelblokjes en stukjes worst toe en roer alles goed door elkaar.
  • Laat het geheel op laag vuur sudderen tot de aardappelen gaar zijn en breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg een klein scheutje appelciderazijn toe vlak voor het serveren voor extra smaak.

Notities

Zorg ervoor dat je de zuurkool goed afspoelt om de smaak te verzachten.
Dit gerecht is ideaal voor het bewaren in de koelkast en kan tot 3 dagen goed blijven.
Varieer met verschillende soorten worst om nieuwe smaken te ontdekken.
Je kunt dit recept ook veganistisch maken door de worst te vervangen door tofu of paddenstoelen.

Nutrition

Calories: 320kcal | Carbohydrates: 38g | Protein: 18g | Fat: 12g | Saturated Fat: 4g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 7g | Cholesterol: 50mg | Sodium: 800mg | Potassium: 600mg | Fiber: 5g | Sugar: 3g | Vitamin A: 2IU | Vitamin C: 25mg | Calcium: 6mg | Iron: 10mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!